Hurai Attila Ceremóniamester

Akinek már megvolt az eljegyzése, és ebből kifolyólag már az esküvőjét tervezi, és szervezi, és elveszett az esküvői szolgáltatók sokaságában, az minden bizonnyal nem szeretne mellé nyúlni, bosszankodni, idegeskedni, sem a szervezési időszakban, sem pedig a nagy napon. Mindegy, hogy sablonos, egyedi, modern vagy elegáns, esetleg egy fesztivál hangulatú, de felejthetetlen esküvőt szeretne. Természetesen ehhez van elképzelése is, hogy milyen legyen, és milyen ne legyen a ceremóniamester. Olyat keres, aki kreatív, laza, elegáns, elhivatott, maximalista, remekül kommunikál, ha kell, alkalmazkodik, lendületes elhivatott és sokoldalú. Fix áron, utólagos költségek nélkül, előre megbeszélt és lépésről-lépésre közösen felépített, megírt forgatókönyv szerint, akár házibuli, stand-up jelleggel vezeti le a nagy napot.

Egy esküvő minden esetben protokolláris és bulizós részekből épül fel. Protokolláris: szertartások, Egyházi és polgári. Bulizós pedig maga a lakodalom. Munkám során, az első pont az ifjú pár igényeinek, elképzeléseinek felmérése. Az elképzelések, igények, a párok stílusára, egyéniségére szabott eseménylista, forgatókönyv megtervezése. Az esküvői forgatókönyv a nagy nap minden fontos részletét, aprólékosan megtervezett eseménylistát tartalmazza, de nem túlszervezett módon. Olyan fontos részletekre is kiterjedően, hogy ki milyen zenére, kivel vonul be a szertartásokra... Már a szerződéskötés után, több hónappal az esküvő előtt, elkezdjük a közös munkát, hogy a nagy napra már, mint egy puzzle minden darabja a helyére kerülve, összeálljon a teljes kép. Régen a játékok az esküvők elengedhetetlen alkotó elemei voltak. Az én értelmezéseim szerint, egy lagzi nem a játékok sokaságától lesz felejthetetlen. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehet, és nem kell valamilyen játékos programot betervezni. A forgatókönyv megírása során tervezhetünk opciósan, bulibeindító, egyes események közötti összekötő játékokat. Ezek nálam egyedi igény szerinti, részben ismert játékok, modern, szórakoztató formában átdolgozva. Szoktam javasolni a pároknak néhányat és kedvükre választhatnak. Másik fontos dolog, az esküvőn dolgozó egyéb szolgáltatók munkájának összehangolása. Elengedhetetlen a csapatban való munkát irányítani, a nagy nap sikerének érdekében. Munkám mindig a forgatókönyv szerinti első esemény (pld.vendégvárás) előtt kb.1 órával kezdődik, és nincs időkorláthoz kötve, ha indokolt maradok menyecsketánc után is. .

Addig segítem a jelenlétemmel a programot, amíg az nem tud a segítő kezeim nélkül is önállóan lebonyolódni. Alkoholt nem fogyasztok ,nem dohányzom, fix áron, előre kikalkuláltan utólagos költségek nélküli áron dolgozom. Szakmai, szervezői és tanult vendéglátóipari szakmai tapasztalataimat hasznosítva a helyszínek rendezvényszervezőivel szinte pillanatok alatt baráti módon tudok együtt dolgozni. Hitvallásom szerint a ceremóniamester az esküvők koordinátora és nem a főszereplője kell, hogy legyen. Munkám során nincsenek kellemetlen meglepetések. Manapság sokan belevágnak ebbe a szakmába is. Az esküvőiparban dolgozó sok "szakember" közül nehéz kiválasztani a megfelelő szolgáltatót. Sokan nevezik magukat, ceremóniamesternek, mert van egy kisszériás öltönyük, csokornyakkendővel. Véleményem szerint esküvőt csak esküvőn lehet tanulni. Hiszem, hogy a jó munkának van becsülete, és a jó munkának megfizethető ára is van. Én nem a hétvégi bulifarkasok közé tartozom, és úgy gondolom, hogy az egyik esküvő hozza a másikat. Mindenki az anyagi kereteinek megfelelően választ ceremóniamestert is, de ne feledje senki, hogy jó esetben mindenkinek csak egy esküvője van az életében. ami akkor igazán sikeres, ha mindenki jól érzi, és érezte magát aznap este, és még hetek múlva is, szívesen gondol vissza a násznép minden tagja az eseményre. Amennyiben ceremóniamesteri elképzeléseitek hasonlítanak a leírtakhoz, és láttok lehetőséget a közös munkára, akkor húzzatok ki engem a nagy esküvői varázskalapból. Egyeztessünk egy időpontot, üljünk le egy kötelezettségmentes beszélgetésre, ötleteljünk a Nagy napotokról.

Referenciáimat ide kattintva érhetitek el.