Esküvői ruhaszalon

esküvői ruhaszalon

Ruhaszalonok sokasága várja a menyasszonyokat és vőlegényeket, hogy megtalálják a számukra legideálisabb ruhát. Manapság inkább a menyasszonyok döntenek a ruha kölcsönzése mellett. Érdemes több ruhaszalon kínálatát végignézni és próbálni, hogy a menyasszony megtalálja a stílusának legmegfelelőbb menyasszonyi ruhát. Szintén érdemes minél több ruhát megpróbálni, hiszen így derül ki, hogy melyik ruha áll a menyasszony testalkatához legmegfelelőbben.

Hogyan kezdjünk hozzá?

A ruhaszalonok többségének már van weboldala, itt általában meg tudjuk nézni, hogy milyen darabokat találhatunk a kínálatukban. Ha van közte olyan ami tetszik, akkor már csak időpontot kell foglalni a ruhapróbára. Természetesen előfordulhat, hogy ezek a képek csak tájékoztató jellegűek. Bizonyára találunk olyan ruhát is, amit nem láttunk a képek között és olyan is előfordulhat, hogy a kiszemelt darab már nincs a ruhaszalonban. Érdemes az esküvő napja előtt sokkal korábban elkezdeni a nézelődést és a próbálgatást, hogy a nagy napra biztosan rendelkezésre álljon a ruha.

Hogyan érkezzem a ruhapróbára és kiket vigyek magammal?

Az első és legfontosabb íratlan illemszabály a ruhaszalon kapcsán, hogy időpontot kell foglalni. A ruhapróbák során a menyasszonyok öltöznek és vetkőznek, ez egy olyan intim dolog, amin senki nem szeretné ha az utcáról belépő idegenek vennének részt. Így nagyon fontos az időpont foglalás.

A higiénia kérdése

A következő illemszabály amit érdemes betartani a higiénia. A menyasszonyi ruhák kényes anyagból készülnek, amin senki nem szeretné, ha folt esne. Érdemes a próba előtt egy gyors fürdést ejteni és tiszta fehérneműt venni. A ruhák próbálgatásánál le kell vetkőzni, ezért viseljünk mindig megfelelő alsó ruházatot.

A ruhapróbára időpontja előtt nem érdemes a ruhaszalonba sokkal korábban megérkezni, hiszen még akkor ott lehet az előző menyasszony, aki emiatt kényelmetlenül érezhetni magát. Elkésni sem illendő, hiszen a ruhaszalonok többségének szoros időbeosztása van, így a saját próbálgatással töltött időnkből veszünk el.

Ki kísérjen el?

A ruhapróbára mindig érdemes olyan személlyel érkezni, aki őszintén megmondja a véleményét. Nem érdemes az egész család női tagjait összehívni a ruhapróbára, hiszen akkor a sok embernek különböző lesz a véleménye a felpróbált ruhákról és ez elbizonytalaníthatja a menyasszonyt. A legjobb barátnőt, édesanyát vagy egy közeli, kedves rokont érdemes magunkkal vinni. És a legfontosabb dolog, hogy a segítőtől véleményt kérjünk, de ne ő döntse el, hogy a menyasszony melyik ruhát viselje élete legszebb napján! Ha a tökéletes ruhát felveszi a menyasszony, úgyis érezni fogja, hogy azt a darabot szánták neki.

Egy átlagos esküvői ruhaszalon szolgáltatásai

Ha megvan a tökéletes ruha, de nem jó a méret, nem kell kétségbe esni. A legtöbb darab méretre igazítható és a ruhaszalonok többsége ezt el is végzi. Általában az esküvő napja előtt egy-két nappal lehet elhozni a ránk igazított, kitisztított ruhát és az esküvő után egy-két nappal kell visszavinni a szalonba. Ha az öltözéket valamilyen sérülés éri, a javíttatást általában a menyasszonynak kell kifizetnie. Ha viszont olyan sérülés éri, hogy azt nem lehet helyrehozni, akkor akár az egész darab árát meg kell fizetnie a menyasszonynak.

Országszerte rendeznek esküvői kiállításokat. Ha esküvőt tervezünk, ezekre mindenképp érdemes elmenni, hiszen a ruhaszalonok kínálatát is megtudjuk nézni élőben és szolgáltatók sokaságával is találkozhatunk. Az ilyen esküvői kiállításokon akár a kiválasztott ruhaszalonba is időpontot tudunk foglalni.


A kép forrása: [link]