Alkalmi cipő bérlés, vásárlás

esküvő alkalmi cipő

Az alkalmi cipő kiválasztása nem egyszerű feladat, ha esküvőre hivatalos az ember. Sem a menyasszony, sem vőlegény számára sem könnyű az ideális cipőt kiválasztani. A számtalan lehetőség közül milyet érdemes választani?

Vőlegény lábbeli trendek

Mint minden cipőnél, itt is a legfontosabb dolog, hogy kényelmes legyen. Egy alkalmi cipőt érdemes otthon egy kicsit használni, hogy szokja az ember. Viszont nagyon kell rá figyelni is, mert a nagy napon senki nem szeretne olyan cipőben megjelenni, ami megsérült, vagy kinyúlt.

Manapság már nem csak a menyasszonynak, hanem a vőlegénynek is nagy választékból lehet beszerezni a legtökéletesebb darabot. Az alkalmi cipő kiválasztásánál figyelembe kell azt is venni, hogy milyen stílusú ruhát visel a vőlegény. Szmokinghoz és a frakkhoz lakkcipőt, az öltönyhöz bőrcipőt érdemes választani. A férfiak körében a legkedveltebb a fekete vagy a barna cipő, azonban ha a vőlegénynek világos a ruházata, akkor a cipőjének is világosnak kell lennie. Érdemes még ügyelni arra is, hogy a vőlegény megfelelő hosszúságú zoknit viselje! Amikor leül, akkor sem szabad kilátszania a lábszárnak. A zokni színének összhangban kell lennie a cipő színével. Egy vőlegény általában kevés kiegészítőt használ: a tökéletes lábbeli az egyik legfontosabb kiegészítője.

Menyecske cipő

A menyasszonyoknak nem csak a fehér esküvői ruhájához kell cipőt választani, hanem a menyecske ruhához is. A menyecske ruha színéhez illő lábbelit kell választani. Érdemes olyan lábbelit választani, amiben a hajnalig tartó mulatságban nem fájdul meg a menyasszony lába. Menyasszonyi cipőnek általában magas sarkút választanak, de menyecske cipőnek nyugodtan lehet akár lapos talpút is választani.

Koszorúslány lábbelik

A koszorúslányoknak is figyelniük kell, hogy a cipő színe illeszkedjen a ruhájuk színéhez. Ha színes a koszorúslányok ruhája, akkor érdemes összebeszélniük, hogy milyen színű cipőt is válasszanak. Nem fontos, hogy egyforma cipőben legyenek, arra viszont érdemes figyelniük, hogy a szín megegyező legyen.

Alkalmi cipő: és a vendégek?

Ha hivatalosak vagyunk egy esküvőre egy íratlan szabályt mindenképp be kell tartanunk. A fehér a menyasszony színe, ezért a cipő választásnál is ajánlatos a fehér színt elkerülni. Érdemes a ruhához harmonizáló cipőt választani.

A fekete cipő az örök klasszikus, ami bármely ruhához illik. De nem kell mindig ragaszkodni hozzá! Az esküvők nagy részét nyáron rendezik, ezért a színes cipőket nyugodtan előtérbe lehet helyezni. A meghívóból kiderül, hogy hol rendezik az esküvőt. Egy házasságkötő terembe nyugodtan viseljünk magassarkú cipőt, azonban ha a szertartás külső helyszínen történik, érdemes azt elkerülni. Bátran válasszunk ilyen esetekben inkább magas talpú cipőt, de egy csinos szandál is ideális választás.

Kölcsönzés

Manapság már arra is van lehetőség az esküvői ruhaszalonokban, hogy a ruha mellé a hozzá passzoló cipőt és kiegészítőket is kölcsönözzük. Ideális választás cipőt kölcsönözni, ha egy alkalomra nem szeretnénk méregdrága lábbelit vásárolni. Ilyen esetekben természetesen a cipőket is kitisztíttatják a bérbe adó ruhakölcsönzők.


A kép forrása: [link]