Kell-e ceremóniamester az esküvőre?

stílusos ceremóniamester

Hogy kell-e ceremóniamester  az esküvőre, azt mindig a házasság előtt álló jegyespár fogja eldönteni. 

Miben is tud segíteni egy profi ceremóniamester az ifjú pároknak?

A szolgáltató, aki már jó esetben rengeteg sikeres esküvőn van túl, nagyon sok mindenben tud segíteni a pároknak.

A munkája nem csak az esküvő napjára vonatkozik. Nagyon fontos, hogy segítséget nyújtson a nagy nap menetrendjének összeállításában is. Ez a munka már jóval az esküvő időpontja előtt, sokszor már hónapokkal előtte megkezdődik.

A szertartások kezdő időpontját is célszerű vele együtt megbeszélni. Tudnia kell a pár igényeit, de természetesen tisztában kell lennie mind a különböző egyházi és polgári szertartások protokolljával. Amennyiben egyházi és polgári szertartás is lesz, úgy kell megtervezni azok kezdési időpontját, hogy mindenre legyen elegendő idő, de ne legyen túl sok eseménytelen, pangó időszak sem.

Tervbe kell venni az egyes szertartásokra való bevonulásokat, azok zenei aláfestését, de még az első pillantás modját is. Amennyiben vannak koszorúslányok, azok feladatait, a szertartásokon való helyüket is át kell velük beszélni.

Bevett szokás, hogy a szertartásra a gyűrűket már nem csak simán az oltárra, vagy az eskető asztalra helyezik, hanem gyűrűvivő(k) hozzák be. Amennyiben ez a feladat egy kiskorú gyermekre van bízva, akkor a szertartás előtt még be kell vele gyakorolni a feladatát.

Ezeket az eseményeket, a szereplők megnevezésével egy esküvői forgatókönyvbe kell rögzíteni. Tehát már el is érkeztünk a forgatókönyv fogalmához.

Egy ilyen dokumentáció, természetesen nem egyik napról a másikra születik meg, hanem több hónapos egyeztetések, ötletelések eredménye lesz. Minden ilyen esküvői forgatókönyvnek az ifjú pár stílusára, elképzeléseire kell szabottnak lenni.

A mai modern esküvőkön, ahol  ceremóniamester dolgozik, már nem sablonok szerint épül fel egy eseménysoor. Átláthatónak kell lenni, gondolni kell a rendezvényen dolgozó többi szolgáltatóra is, hiszen az ő munkájuk is nagyban függ ettől.

Összességében elmondható, hogy egy esküvőn, ahol az ifjú pár és a meghívott vendégeik is önfeledten tudjanak szórakozni, és szervezettség, összhang uralkodjon, ott elengedhetetlen a profi, jól felkészült ceremóniamester.