Ceremóniamester és a fotós az esküvőn

Ceremóniamester és a fotós az esküvőn.

Az esküvőkön nagyon fontos a különböző szolgáltatók  összedolgozása, a nagy nap sikerének érdekében.

A ceremóniamester és a fotós közös munkája.

Ceremóniamesterként én mindig úgy dolgozom, hogy az ifjú házaspár  és a vendégeik is, még évek  múlva is örömmel gondoljanak vissza a nap minden eseményére.

Fontos, hogy a szerződött szolgáltatók, közösen összedolgozva végezzék a munkájukat. Ennek a a szolgáltatói csapatnak a vezetője a ceremóniamester.

Ő az aki pld. a szertartások előtt egyeztet többek között  a fotóssal is.

Miről is kell egyeztetni a kollégával?

Mi szolgáltatók már jóval a tervezett programok előtt érkezünk. Egy helyszíni polgári szertartás előtt a következőket szoktam megbeszélni a kollégával:

  1. Kik fognak bevonulni, és milyen sorrendben. Tudnia kell, hogy az egyes bevonulók között milyen távolságok lesznek.
  2. A szertartás végén a kivonuláskor lesz-e sziromszórás vagy buborékfújás.
  3. A csoport és egyéb családi, baráti kiscsoportos képek elkészítéséhez hova állítsan az ifjú párt, hiszen nem mindegy a napsugárzás szöge és a háttér sem.
  4. Hogyan lesz a gratulációk fogadása és a csokordobás.

Természetesen az összedolgozás nem ér véget  a szertartások után.

Az est további, forgatókönyv szerinti eseményeinél is fontos a közös munka.

A vacsora után, a pár estmegnyitó táncánál is összebeszélünk. Külön kitérünk arra, hogy a terem világítását mennyire csökkentsük, esetleg a nyitótánc legyen teljes világítással, diszkófények nélkül.Mekkora hely kell a tánctéren a párnak és neki is, hogy kényelmesen tudjon megörökíteni minden fontos mozzanatot. A táncot néző vendégsereg milyen távolságot hagyjon nekik a tánctéren.

A menyasszonyi torta ceremónia, hol lesz. Merre álljon a fiatal házaspár, hova tolják ki a tortákat.Lesz-e a tortán valamilyen tűzijáték, rakéta. Addig természetesen nem szoktam a ceremóniát megkezdeni, amíg ő nem készült fel, és nem jelzett a kezdésre.

Figyelni kell arra, hogy minden fontos esemény meg legyen örökítve. Természetesen ez csak akkor sikerül tökéletesen, ha az esküvő napján minden szolgáltató szívvel-lélekkel végezze a munkáját, az ifjú pár teljes megelégedettségére. Akkor készülnek majd olyan fotók, ha ilyen felfogásban végezzük a munkánkat esküvőről esküvőre.