Amire érdemes figyelni, ha céges rendezvényt szervez

Egy céges rendezvény megszervezése bonyolult feladat és sok apró részletnek kell összehangoltan egybeállnia ahhoz, hogy sikeresnek könyvelhessük el a rendezvényt. Az egyik nagyon fontos lépés a gondos tervezés. Ha ez jól sikerül és elég részletes, akkor már csak a megvalósítás van hátra és persze a csak idézőjelben.

Megfelelő időpont kiválasztása

Az egyik fontos tényező az időpontválasztás. Ezt nyilván a cég és a meghívottak profilja jelentősen befolyásolja. Egy kereskedelemmel foglalkozó cégnél nem szerencsés az ünnepek előtti hajrá előttre időzíteni, de hivatali dolgozók számára megoldható. A legjobb időpont megtalálása után elkezdődhet a helyszín kiválasztása, amit időben érdemes elkezdeni, mert az igazán jó helyeken akár több hónappal előre tele a naptár.

Egy céges rendezvény helyszínválasztásakor azt a legfontosabb tudni, hogy ez egy ebéd, vacsora vagy workshop lesz? Karácsonyi összejövetel vagy csapatépítő tréning? Másik fontos információ a résztvevők létszáma, ami nyilván meghatározza a helyszín kiválasztását is. Nyilván ezek alapinformációk a szervezéshez. A kiemelt időszakokban például karácsony előtti a lehető leghamarabb érdemes lefoglalni a helyet, különben jöhet az újra tervezés.

A program ismeretében, ha tudjuk, hogy szükség lesz hangosításra, projektorra vagy más technikai eszközre, tudjuk meg időben tudnak-e biztosítani számunkra vagy mi magunk kell, hogy megoldjuk.

A jó catering út a sikerhez

Ha már megvan az időpont és a helyszín, akkor következhet a menü tervezése. Manapság a sok étel allergiás miatt érdemes körlevélben értesíteni a meghívottakat milyen ételekre számíthatnak, és az érintettek tudnak, válaszolni, illetve el tudják küldeni az igényüket. Kellemetlen úgy részt venni egy partyn hogy nem fogyaszthatunk az ételekből, mert allergént tartalmaz a számunkra. Az érintett munkatárs vagy munkatársak, hálásak lesznek a figyelmességért, ha nem kerülnek ilyen kellemetlen helyzetbe.
A céges rendezvényekre gyakran hívnak fellépőt, énekest vagy humoristát, vagy szerveznek vetélkedőt vagy showt hogy emlékezetessé tegyék az összejövetelt. A fellépő személye vagy a program jellege nyilván a rendezvény típusától függ.

Erősödik a csapatszellem

A céges rendezvények azért születnek, hogy jól érezzük magunkat együtt egy a munkán kívüli élethelyzetben és ez által erősödjön a csapatszellem. Érezze jól magát minden résztvevő, a szervezők is tudjanak lazítani. Próbáljunk minden eshetőségre gondolni, ami persze nem jelenti azt, hogy nem fordulhatnak elő váratlan események vagy felbukkanó gondok, de megoldás is mindig van. A cél, hogy mindenki jól szórakozzon, senki se érezze magát feszélyezve. A jól sikerült rendezvény emléke sokáig tölti még a közösség akkumulátorait és erősíti a munkatársak közötti kapcsolatokat.