Az esküvőszervező

esküvőszervező

Egy esküvő megszervezése nagyon összetett feladat. A párok többség az eljegyzés után szembesül, hogy milyen sok mindenre kell figyelni, ebben segítségükre lehet egy esküvőszervező. Manapság esküvőszervezőt fogadni már nem luxus, ezért mindenképp érdemes megkeresni egy szakembert, ha nagy esküvőt szeretnél. Nem győződ egyedül a szervezést vagy nem szeretnél minden szolgáltatóval tárgyalni? Tanácsra van szükséged, mert külföldön vagy más városban élsz, mint ahol az esküvőt tervezted? Egy profi mindenben segíteni tud!

Egy jó esküvőszervező szeret másokkal kommunikálni, tárgyalni, kreatív, ötletes, szeret szervezni, találékony és minden feltett kérdésre tudja a választ. Jártas az esküvői trendekben, ismeri a szolgáltatókat, tudja a szokásokat, hagyományokat és babonákat. Tanácsokat tud adni, hogy mit illik és mit nem egy esküvőn. Ha esküvőszervezőt szeretnénk, érdemes az esküvő napja előtt 10-12 hónappal kapcsolatba lépni vele. Előfordul, hogy több jelölttel is találkozni kell ahhoz, hogy megtaláljuk a nekünk való profit. Az igények és kérések összesítése után a szakember árajánlatot készít, ezt követően a párnak ki kell választani a legjobban tetszőt. Mivel az esküvőszervező több szolgáltatóval áll kapcsolatban, garantáltan a kívánságoknak leginkább megfelelő ajánlatot fogja adni.

Az esküvőszervező a pár segítségére lesz a szertartások helyszínének kiválasztásában, a lakodalom helyszínének felkutatásában. Tud ajánlani zenekart, DJ-t, fotós, videóst, vőfélyt vagy ceremóniamestert, tánctanárt, fodrászt, sminkest. Ismeri a ruhakölcsönzőket, járműkölcsönzőket. Segít a meghívó vagy torta kiválasztásánál és olyan különleges szolgáltatásokat is tud ajánlani, amelyekre először nem is gondolnánk. Ilyen lehet például a csokiszökőkút, sztárvendég, jégszobor, galambreptetés, tűzijáték és így tovább… De segítséget tud adni akár az ülésrend megtervezésében is.

Ha a pár kiválasztotta a szolgáltatókat, az esküvőszervező tárgyal velük. Minden kívánságot tolmácsol és szerződéseket köt a kiválasztott szolgáltatásokról, mindezt természetesen a pár engedélyével teszi. A megbízott szakember segít a költségek kalkulálásában és a költségkeret betartásában is.

Mindezek után forgatókönyvet ír és átbeszéli a párral, hogy a Nagy Napon minden zökkenőmentesen történjen. Az esküvő napján a készülődés közben a párral van és segíti őket, ha pedig szükséges, akkor az izgalmak közepén próbálja megnyugtatni a párt. Ha probléma adódik megoldást keres, ha kérdés van hozzá lehet fordulni. Figyel a részletekre, hogy minden tökéletesen működjön és végig a párral van, így bármikor fordulhatunk hozzá. Az esküvőszervező az utolsók között távozik az eseményről.

Egy esküvőszervező maga dönti el, hogy milyen árképzési rendszerben dolgozik. Van aki jutalékos rendszerben dolgozik, ekkor a szolgáltatóktól kap jutalékot, amiért őket kéri fel az esküvőre. Van olyan is aki előre meghatározott árat kér az esküvő megszervezéséért. Egy esküvőszervező fogadásánál erre is figyelni kell.

Az esküvő szervezés nem egy unalmas feladat, mivel minden esküvő egyszeri és megismételhetetlen, így egy profi szakembernek a legjobbat kell kihoznia magából. Ez egy sok találékonyságot, tervezést és szervezést igénylő hivatás.

esküvőszervező