Catering, zöld- és sátras esküvő

catering szolgáltatások, zöld és sátra esküvő

Napjainkban egyre jellemzőbbé válik a környezettudatos esküvők szervezése. Vannak párok, akik nem egy nyüzsgő nagyváros egyik éttermében képzeli el a Nagy Napjukat, hanem egy távoli kis erdő gyönyörű tisztásán. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az erdei, a szabadtéri, a sátras esküvő vagy akár a kertiparty jellegű szertartás. Természetesen ezeknél az eseményeknél nagyon fontos odafigyelni, hogy a környezetünket ne szennyezzük. Természetesen az étel- és italválasztékról az ilyen esküvőkön is a catering szolgáltatók gondoskodnak.

Mit jelent a catering?

A catering elsődleges jelentése tömeg-ellátás, közétkeztetés, tömeg-élelmezés, rendezvények esetében pedig az étel- és italkínálatának biztosítását jelenti. Egy catering szolgáltató a helyszínre szállítja a kínált ételeit, italait és felszolgálja őket. Ilyen esetekben általában már nem csak az összeállított menükből lehet választani, hanem akár személyre szabott ételsorokat is össze lehet állítani. Sok catering cég kínál ennél összetettebb szolgáltatást is, és akár a helyszín megválasztásában, berendezésében is segítséget nyújt.

Catering szolgáltatások

A catering szolgáltató  kiválasztása után egy személyes találkozón meg kell beszélni, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni. Az étel- és italkínálaton kívül még biztosíthatnak asztalokat, székeket, tányérokat, evőeszközöket, asztalterítőket és poharakat is. Természetesen ezek a szolgáltatások minden catering szolgáltatónál eltérőek lehetnek, ezért érdemes mindenre rákérdezni és szerződésbe foglalni igényeinket.

Zöld esküvők

Nagy népszerűségnek örvendenek a város zajától távol eső erdei vagy zöld esküvők. A szertartások mellett gyakran a lakodalom is festői környezetben van megtartva. Az ilyen esküvők nagy előnye, hogy a násznépnek nem kell a helyszínek között közlekedniük, így biztos nem tévednek el a helyszínek között.

A zöld esküvőkön minden a környezettudatosságról szól. A dekorációk újrahasznosíthatók, a virágdíszek cserepes virágok, amik akár köszönő ajándékok is lehetnek. Számtalan tanya, kúria vagy lovarda áll a párok rendelkezésére, vagy akár egy erdei ház is romantikus esküvői helyszín lehet. Előnyük, hogy megnyugtató a természet közelsége, és nagyvárosokból is jólesik kiszabadulni.

Távol eső helyszíneknél érdemes gondoskodni a násznép elszállásolásáról is, a lakodalom végeztével nem mindenki tud vagy szeretne sok-sok kilométert utazni.

Sátras esküvő

A hagyományos sátras esküvő egyre ritkább manapság, de azért még szép számmal előfordul. Ezeknek a lakodalmaknak a hangulatát egy étterem se tudja visszaadni. Volt idő, amikor (a megfelelő bejelentések) mellett egy utca nagy részét elfoglaló sátrat állítottak fel. Manapság a sátras lakodalmakat inkább a falvakban, községekben szoktak még tartani.


Képünk forrása: [link]