egri esküvő

Ceremóniamesterként dolgoztam egy egri esküvő alkalmával.

Még 2022 – ben, egy szolgáltatói ajánlás útján ért a megtisztelő felkérés egy egri esküvőre. Ceremóniamesterként adtam ajánlatot az ifjú jegyespárnak. Az ajánlatadásaimnál mindig nagyon fontos dolog,hogy arccal is tudjam párosítani magam az ajánlattal. Mindig szoktam javasolni a pároknak, hogy amennyiben lehetséges, akkor találkozzunk személyesen egy előre egyeztetett időpontban. Sok esetben viszont ez nem mindig lehetséges.

Akadályozó probléma lehet a lakóhelyük távolsága, vagy az időhiány. Viszont ez sem jelent ma már problémát, hiszen a virtuális térben, különböző videó chates alkalmazásokkal ez megoldható.

Itt sem volt másképp, itt is virtuálisan találkoztunk a fiatalokkal. Az első megbeszélés igen jó hangulatban folyt, amit egy megrendelés követett.

A megbízási szerződés aláírása után, rögtön el is kezdtük a közös munkát. A forgatókönyvhöz általam kiküldésre került egy kérdéssor, ami a nagy nap tervezéséhez elengedhetetlen.

Nálam, a szolgáltatásom része, hogy az esküvő előtti időszakban segítsem a jegyeseket, javaslatokat tegyek, ötleteket adjak. Esküvői tapasztalataimat hasznosítva segítem őket.

Természetesen mindig az ő elképzeléseikre, stílusukra szabva az egész esküvőt. Itt is így csináltuk, sokszor beszélgettünk, ötleteltünk, formáztuk a nagy nap forgatókönyvét. Határozott elképzelésük volt, hogy mit és mit nem szeretnének. Polgári szertartást terveztek, amit a város főterén, a Dobó téren lévő anyakönyvi hivatalban tartottak meg. Megterveztük a bevonulásokat, a szertartás minden elemét, a szülőköszöntéstől a kivonulásig.A csoportkép a hivatal  emeleti erkélyéről is egyedinek számított.

A protokoll esemény után a program egy helyi szállodában folytatódott.A vacsora előtti gratulációk, családi és baráti fotózások, könnyed laza hangulazban teltek.Sikerült a forgatókönyvet úgy megtervezni, hogy túl unalmas pangó időszakok nem voltak az egyes események között ,viszont kapkodni sem kellet, mindenre jutott elég idő.

Minden esküvőn a vacsora időpontját úgy kell meghatározni, hogy az tartható legyen és ne okozzon ez csúszást és gondot a helyszínnek.

Ceremóniamesterként én ezt minden esetben be is tartom.

A vacsora után egy nagyon jó bulihangulat alakult ki a pár nyitótáncát követően. Ehhez az is kellet, hogy a násznép egy igen jó hangulatú, táncolni szerető társaság volt.

Összességében elmondható, hogy tortázás és az éjféli menyecsketánc között szinte folyamatos volt a tánc és a mulatozás. Mindig öröm számomra, ha ilyen jól sikerül minden egy esküvőn, és még hetek és hónapok múltán is örömmel gondol vissza mindenki erre a csodálatos nagy napra.

Természetesen itt is írtak referenciáta munkámról.