Éjszakai szertartás

A karácsonyfa alatt elég sok leánykérés történik és kezdődhet is a tervezgetés az időponttal, a helyszínnel és minden mással kapcsolatosan. A szertartásokkal kapcsolatosan egyre inkább terjedőben van az éjszakai esküvői szertartás, amely romantikus és meghitt hangulatot kínál a résztvevők számára. Ha azt szeretnénk, hogy különleges és felejthetetlen élmény legyen az esküvőnk érdemes ezt választani.

Hangulatvilágítás mindenhol

Hangulatvilágítás a teraszon, fények a virágkapun, az út mentén mécsesek, fáklyák lampionok, fényfűzérek fokozzák a meghitt hangulat varázsát. Van néhány dolog amire érdemes figyelmet fordítani ahhoz, hogy valóban kellemes emlék maradjon az éjszakai szertartás.

Ami a kezdési időpontot illeti nyári időszakban este 20 óra utáni időpont az ideális, de a lemenő nap fénye is csodás, romantikus időzítés lehet. Mivel az anyakönyvvezető meghatározott időintervallumon és leginkább a polgármesteri hivatalon belül áll a rendelkezésünkre így a legegyszerűbb szertartásvezetőt választani. Mivel ő nem függ semmilyen szabályozástól, ami a helyszín és az időpontot illeti, ott és akkor fogja, megtartani a szertartást ahol kérjük.

Fontos tényező az időjárás

Fontos tényező az időjárás, még nyári időpont esetében is, a tavaszi és őszi estéknél ez még nagyobb figyelmet kíván. Érdemes gondoskodni fedett helyről, ami lehet például sátor, ami védelmet kínál a hűvös, a szél, és az esetleges eső ellen is. Remélhetőleg ez csak biztonsági intézkedés marad és nem lesz rá szükség. Ha nyári esküvőről van szó és a vacsora fedett helyen zajlik, akkor érdemes egy kiülős részt biztosítani azok számára, akik kicsit levegőznének a mulatság alatt.

Az éjszakai szertartás dekorációval kapcsolatosan nem érdemes túlzásokba esni. A környezethez illő kiegészítő dekoráció tökéletes, főleg a fényforrásokra összpontosítva. Lampionok, fényfűzérek, gyertyák, mécsesek, fáklyák, színes égők a megfelelő módon elhelyezve le fogják nyűgözni a násznépet. A gyertyák, mécsesek és fáklyák használatánál figyeljünk a biztonságra is. Csakis úgy helyezzünk el gyertyákat, hogy ne jelentsenek veszélyforrást a környezetre, a vendégekre, a gyerekek ne férhessenek hozzájuk.

Legyen elegendő világítás, kellemetlen meglepetések nélkül

Ha a helyszín például egy kastély kertje ahol öntözőberendezés biztosítja, a kert szépségét ne feledkezzünk el kikapcsoltani a mulatság idejére, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részünk. A nagy nap előtt érdemes ellátogatni a helyszínre a ceremónia tervezett időpontjában, hogy a meglévő fényforrásokról legyen valódi ismeretünk. Ez a biztonságos közlekedés miatt is lényeges, mert nem elegendő, ha csak a vacsora helyszín a szertartás helyszíne és a tánctér van megvilágítva.

A fotóssal is fontos egyeztetni van-e saját az éjszakai fotózáshoz alkalmas fényforrása, amely biztosítja, hogy élvezhető fotók maradjanak emlékbe a nagy eseményről, nem csak valami sejtelmes homályos felvételek.

Védekezzünk az esetleges rovartámadások ellen

A rovarokról sem szabad megfeledkeznünk, ha vízpart is van a, közelben akkor még inkább fontos erre is gondolni. Szúnyogriasztó fáklyákkal vagy rovarcsapdákkal védekezhetünk ellenük.

Látványos elem lehet ha konfettiszórás helyett csillagszórók gyúlnak, tűzijáték teszi fényesebbé az ünnepet vagy lézershow kápráztatja el a vendégeket. A bevállalósak akár tűznyelőt is hívhatnak.