Esküvő a Face-en

A vendégek listája mindig a jegyespárhoz legközelebb állók neveivel kezdődik. Ha az első 10 személyből valaki nem tud részt venni az esküvőn (pl. közeli családtag vagy gyerekkori barát), a hiányérzet rányomhatja bélyegét a házasulandók hangulatára.

Mielőtt végképp elkönyvelnéd magadban, hogy a legjobb barátod/barátnőd nélkül nem lesz az igazi, halasztás helyett tartsd meg az esküvőd a Face-en! Még hogy nincs új a nap alatt?! Hála a közösségi médiának azok is veled lesznek, akik nem tudnak megjelenni életed fontos eseményén. Akár otthon, akár külföldön, mindenkivel, aki fontos neked, együtt ünnepelhetsz. Hogyan?

wedding planning

Létezik olyan esküvői videó felvétel készítői szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy a Facebookon, Instagramon és a Youtoubeon élő adásban követhetők legyenek az általatok kiválasztott események. A felvételek ugyanúgy kommentelhetők, mint a hagyományos posztok, különböző csoportokat lehet létrehozni, és bár a technika még nem áll azon a szinten, hogy a távol maradó vendégek megízleljék a vacsorát, a külföldön élő barátok élő egyenesben ott lesznek veletek akkor is, amikor egymás ujjára felhúzzátok a gyűrűt.

Hogy mi kerüljön fel a közösségi oldalakra, az már a ti döntésetek. Előre megadott forgatókönyv szerint és teljesen spontán is történhet a bejelentkezés, sőt már az esküvői előkészületek is élő adásba mehetnek.

Hogy az élő stream minél élvezhetőbb és gördülékenyebb legyen, saját műsorvezető is jár a szolgáltatáshoz.

Az élő streamen kívül a videó anyagot az ifjú pár természetesen később is vissza tudja majd nézni

Az élő streamen kívül a videó anyagot természetesen később is vissza tudja majd nézni, így újra átélhetitek házasságkötésetek legszebb vagy éppen legviccesebb pillanatait FullHD-s vagy akár 4K UltraHD felbontásban is. Az ilyen profi filmfelvétel készítést már nem videózásnak, hanem cinematografiának nevezzük. A felvételekből készült anyag minősége megegyezik egy filmével.

Nem lehetünk eléggé hálásak ennek a jó ötletnek… Minden vendég, de főleg az ifjú pár már napokkal az eseményt követően tűkön ülve várnak a felvételekre, amíg azokon elvégzik a szükséges utómunkálatokat, vágásokat. Ennek a megoldásnak köszönhetően azonban már percekkel a megtörténte után visszanézhető egy adott rész az esküvőtökből.

 

 

 

Egy jó tanácsot azonban had osszunk meg veletek: az élő adásról az esküvő felé közeledve csak a lehető legkésőbb szóljatok a vendégeiteknek, különben lesznek olyan meghívottak, akik ahelyett, hogy szép ruhába bújnának és nászajándékot vinnének, inkább otthon maradnak és onnan küldenek egy rövidke „Gratulálunk”-ot. Bár lemaradnak egy nagyszerű élményről, de legalább senki se látja, ha elérzékenyülnek a szertartás élő közvetítésén. Segítse ez az újítás inkább azokat, akik „igazoltan” maradnak távol!

Viszont, aki ott lesz, annak tartogatunk még egy meglepetést! Egy komplett fotóstúdiót, ahol mindenki elengedheti magát. Kis létszámos profi fotózás, vicces jelmezekkel, kötetlen formában. Itt még a menyasszony is lehet kicsit őrült…