Esküvő trendek 2021

A kissé kaotikus 2020-as évnek vége, de hozott magával néhány változást az esküvők világába is.

Az házasodni kívánó párok között egyre növekvő az igény a szabadtéri szertartásra, és ha lehet, akkor a vendégköszöntés és a vacsora is a szabadban történik. Jó idő esetén ez nagyon kellemes lehet, de mindenképpen legyen sátor is, ha az időjárás szeszélyessé válna, legyen kész megoldás.

Kevesebb vendég

Régen elvárás volt a legtávolabbi rokonokat is meghívni az esküvőre. Az esküvőszervezéskor ma már a vendéglistán csak azok szerepelnek, akik valóban közel állnak a pár tagjaihoz, ezzel téve bensőségessé az ünnepet. Egyre többen választanak mini esküvőt ahol szűk családi és baráti körben 20-30 fős násznéppel ünnepelnek az ifjú házasok.

Környezetvédelem az esküvőn

Manapság az életünk minden területén egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem és ez az esküvők világára is érvényes. Az esküvő szervezése során is részesítsük előnyben a zöld megoldásokat, és kerüljünk mindent, ami egyszer használatos, eldobható. A környezettudatosság jó esetben pedig nem csupán egy múló hóbort inkább az életünk egyik fontos alapelve.

Esküvő hétköznap

2020-ban számos pár halasztotta el a vírushelyzet miatt kényszerből az esküvőjét. Ők javarészt 2021-ben fognak házasodni, és mert a népszerű helyszínek hétvégi napjai gyorsan betelnek így marad a hétköznap.

Száraz virágok

Reneszánszát éli a száraz virág az esküvői csokorba kötve és az esküvői helyszín dekorációban egyaránt. a száraz virágszirmok természetes konfettiként is tökéletesen beváltak.

Rusztikus stílus

A rusztikus stílus fő jellemzője világos színek és sok természetes anyag és használata: fa, csipke, zsákvászon. A virág dekorációkhoz sok zöld levelet, pozsgásakat és fűféle kiegészítőket társítanak. A kültéri dekoráció különleges odafigyelést kap.

A bohókás stílus azoknak való, akik kreatívak és szeretik a szokatlan megoldásokat. Fontos számukra a természetközeliség. Jellemző kiegészítő: az álomfogó, lelógó díszek, makramé. Ezeket természetesen bérelhetitek az erre szakosodott esküvői dekoratőröktől. A dekorálásra felhasznált virágokra a sokszínűség jellemző és a csokrok mérete is tekintélyesebb.

Színtrend 2021

A Pantone által meghatározott színpár a 2021-es évre a sárga és szürke. A szürke szilárd hatást kelt a vidám, optimizmust sugárzó sárgával dinamizmust és reményt árasztanak magukból.

A 2020-ban népszerű hamvas zöld, halvány rózsaszín, rozsda, smaragdzöld és fukszia megőrzik kedveltségüket. Válaszd közülük, amelyek a leginkább illenek hozzád és az esküvői stílusodhoz, és ha más színvilágot részesítesz előnyben, akkor válaszd azokat.
Az esküvői ruhák, könnyedek, légiesek lesznek sok virágdíszítéssel.

Esküvői tábla

Töretlen népszerűségnek örvendenek a kaligrafikusan írt táblák, amelyek anyaga lehet fa, üveg vagy plexi. Kényelmes és környezetbarát megoldás, ha az esküvői menüt nem kinyomtatott kártyán kapja meg a vendég, hanem egy tábláról olvashatja el.