Esküvői fotós, esküvői fotózás

esküvői fotós esküvői fotózás

Sokan gondolják úgy, hogy az esküvői fotós jelenléte nélkülözhető, így próbálnak spórolni a rendezvénnyel kapcsolatos kiadásokon. Azonban ha jobban belegondolunk, az emlékeken kívül mi marad a Nagy Napból? Természetesen a fotók és a videó. Nem érdemes tehát az esküvői fotózás költségén spórolni.

Esküvői fotós

Szakembert már az esküvő tervezésének első lépéseinél érdemes keresni, hiszen egy jó esküvői fotós akár már évekre előre le van foglalva. Árajánlatot mint minden esetben, itt is érdemes több helyről kérni. A fotós kiválasztásánál a referencia munkáit érdemes megnézni, és csak akkor válasszuk, ha tudunk azonosulni a képi világával.

Egy jó esküvői fotós felméri az igényeinket, és ha vannak kívánságaink, megpróbálja teljesíteni azokat. A fotósok általában csomagárakkal dolgoznak, az egész egyszerű alapszolgáltatásoktól az extra szolgáltatásokig. Az alap csomag tartalma általában az esküvő napján készült fotókat tartalmazza. Van olyan fotós, aki az alap csomagban vállal egy jegyesfotózást is, de előfordul olyan is, hogy ennek plusz költsége van. Extra szolgáltatások szoktak lenni a kreatív fotózások, például a TTD fotózás. Természetesen ez minden fotósnál más és más, ezért kell érdeklődni, hogy mi tartozik bele az árba.

Jegyesfotózás

Ez a fotózás általában az esküvő előtt nem sokkal készül el. Jó alkalom, hogy a fotós és a pár közelebbről is megismerkedjen. A jegyesfotózás arra is remek alkalom, hogy a pár hozzászokjon a kamera jelenlétéhez, hiszen nem minden nap követik az embert fotósok.

Esküvői fotók

Az esküvői fotós általában a készülődéstől van jelen a nagy napon, már ekkor is készít fényképeket. Végig kíséri a párt az egész nap folyamán. Részt vesz a kikérőn, a szertartásokon, a vacsorán és a lakodalomban is.

A lakodalom hangulatát igazán egy videó tudja visszaadni, de azért pár kép itt is szokott készülni. Az ifjú pár jó, ha előre figyelmezteti a családtagjait, hogy a szertartásokon jelen lesz a fotós, aki profi képeket készít, ezért próbálják ne akadályozni a munkáját a képek készítésével. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy-két képet nem csinálhatnak, de a fontos és megismételhetetlen pillanatoknál jó, ha profi képek készülnek.

Kreatív fotózás

A kreatív fotózás lehet az esküvő napjának délelőttjén is, de akár egy másik nap is. Ha valaki szeretne egyedi, kreatív fotókat érdemes ezt inkább egy másik napra időzíteni. A Nagy Napon szoros a program és senki nem szeretném, ha a nagy rohanás a képek minőségének rovására menne. A kreatív fotózás történhet műteremben, illetve szabadtéren is. Nyári esküvőknél manapság inkább a szabadtéri fotózást részesítik előnyben. A kreatív fotózásra a pár, illetve a fotós is hozhat kellékeket, amelyek lehetővé teszik hogy a képek egyediek legyenek.

TTD fotózás

A trash the dress (TTD) vagyis „tedd tönkre a ruhád” fotózás hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek a fotózásnak a lényege, hogy a nem megszokott helyzetekben fényképezik a menyasszonyt, ahol a menyasszonyi ruha tönkretétele a fotózás célja. Természetesen ilyen képeket nem a kölcsönzött esküvői ruhában szokták készíteni. Ha a menyasszony ilyen fotókat is szeretne, érdemes beszereznie egy olcsóbb menyasszonyi ruhát is erre a célra.

Természetesen nem ezt a ruhát kell viselnie a nagy napon. A menyasszonyi ruhaszalonok szoktak kiárusításokat tartani, ezért ha TTD fotózás tervezünk, érdemes ilyenkor megvenni egy ruhát. TTD fotózás történhet vízben, sárban, a ruhát le lehet festeni, vagy el lehet a végén égetni. Az ilyen fotózásnak csak a képzelet szab határt.

Több fotós?

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hogy két fotóst is hívnak a nagy napra. Vannak fotósok, akik már párban is dolgoznak. Ilyenkor fontos, hogy összeszokott páros legyen, aki nem akadályozza egymás munkáját. Amikor kettő fotós dolgozik az esküvőt is két szemszögből látja a pár, hiszen minden fotósnak megvan a képi világa.

 


A kép forrása: [link]