Esküvői frizurák

esküvői frizura

Élete egyik legfontosabb napján minden menyasszony szeretne tökéletesen kinézni. A megjelenése egyik alapeleme a esküvői frizura. Egy jó fodrász segít kiválasztani a legmegfelelőbb frizurát, természetesen a menyasszony kívánságait figyelembe véve. Minden menyasszonynak érdemes tisztában lennie az arc formájával, ennek ismeretében érdemes nézelődnie a frizurák sokaságában.

Az ovális arc az egyik legharmonikusabb forma, ezért az ebbe a típusba tartozó hölgyeknek szinte minden frizura jól áll. Bátran viselhet modern vagy hagyományos kontyot, göndör loknikat vagy akár egy egyenes frizurát. Érdemes odafigyelni, hogy egy karakteres frufruval elrontható az összhatás.

A szögletes arcú hölgyeknek a rövidebb vagy középhosszú frizura áll a legjobban. Egy laza frufru vagy hullámos lágy esésű frizura a legideálisabb választás. Kerülni érdemes a hosszú egyenes hajat vagy a bubi frizurát.

A szív arcú hölgyeknek a hosszabb frizurák az előnyösek. A lépcsőzetesen vágott, oldalt elválasztott frizurák állnak a legjobban a szív arcformához. A kontyot érdemes a tarkóhoz közel tűzni. Nem előnyös a fejtetőn hordott magas frizura.

A háromszögletű arcúaknak szinte minden jól áll, ami a szív arcú hölgyeknek. Bátran viseljenek rövid fazonú frizurát! A frufrut érdemes kerülni, hisz eltakarja a kellemes arcvonásokat.

A hosszúkás arcformához bátran választható a rövid vagy félhosszú frizura. Ennek a típusnak jól áll az oldalra tűzött haj. Az egyenes és a fejtetőn magas frizurát viszont érdemes kerülni.

A kerek arcúaknak az aszimmetrikus esküvői frizurák állnak a legjobban. Választhatnak a fejtetőn magas feltűzést vagy lágy hullámokat is. Nem előnyös a frufru, a rövid egyenes fazon és a nagyon göndör haj sem.

Kiegészítőket is lehet választani a megálmodott frizurához! A leggyakrabban előforduló kiegészítő a fátyol, de ha mást szeretnénk, akkor is rengeteg lehetőség áll a menyasszonyok rendelkezésére. Szalagokat minden hosszúságú hajtípusba lehet rakni, de leginkább egy hosszú hajban mutat a legjobban. Viselhet a menyasszony virágos hajpántot is enyhe hullámos vagy göndör loknis frizurához. Kedvelt a menyasszonyoknál a fonatkoszorú, hisz ilyenkor a saját haj a dísz, ráadásul ezt lehet kombinálni virágokkal, köves díszekkel. Rövid haj esetén kiváló választás lehet egy virágos fejdísz is. Lehet a hajkölteménybe tollat kérni, tiarát vagy koronát tenni. Divatosak a laza kontyok, a göndör loknik, az enyhe hullámok, a különböző fonások és akár a lófarok is.

Egy vadabb, bevállalósabb menyasszony extrém, nem hétköznapi frizurát is választhat. Ez a legtöbbször egy erősebb, jól megválasztott hajszín. Manapság egyre divatosabb a lila, a kék, a rózsaszín vagy a zöld hajszín is. Természetesen ezt nem az esküvőre érdemes kipróbálni.

Ha megvan az esküvő időpontja már érdemes fodrászt keresni, hiszen ha sérült a hajunk, egy szakember az esküvő napjáig csodálatossá tudja varázsolni a hajkoronánkat. Ha rendszeresen festetjük vagy hullámosítjuk a hajunkat, azt érdemes a nagy nap előtt 3-5 nappal megcsináltatni.

Minden esetben érdemes próbafrizurát csináltatni, hiszen ha mégsem tetszik a megálmodott menyasszonyi frizura, legyen idő új lehetőségeket kipróbálni. Egy fodrásznak is segítség, ha nem csak egyszer tudja megcsinálni a megálmodott frizurát és tud rajta tökéletesíteni. Kéréseinket és kívánságainkat mindenképp jelezzük a fodrásznak, és bátran mondjuk el ha egy fizura nem tetszik!