Esküvői menü húsmentesen?

Az esküvői menüsor összeállítása egyáltalán nem könnyű feladat. Figyelembe kell venni a szokásokat, az elvárásokat, össze kell hangolni a menyasszony és a vőlegény családjának nézőpontjait. Tovább bonyolítja a helyzetet, ha az a kérdés is terítékre kerül, hogy húsmentes ételek kerüljenek a vendégek elé vagy a húst hússal hagyománya érvényesüljön?

Az étel nagyon fontos szereplője a mulatságnak

A lagzin központi szerepe van az ételnek, és ha jó a menü az már félsiker. Ha sikerül a násznép ízlelőbimbóit elkényeztetni nagy esély van rá, hogy bekerülhetünk a családi legendáriumban a legjobb lagzik közé. az egyik fő cél ez, de mit kínáljunk a vendégeinknek, hogy sikert arassunk vele? Kövessük a hagyományokat és marhapörkölt, töltöttkáposzta legyen, hozzá rántotthús? Néhány hagyománytisztelő meghívott bizonyára lekelesen bólogat, és már előre élvezi a csodás ízeket. Aztán a menyasszonyról kiderül, hogy vegetáriánus és a menüsor ennek jegyében húsmentes. Amikor ezt a meghívón a kedves vendég elolvassa a haja bizonyára égnek áll. akkor most mi lesz? Mivel fog jól lakni?

Hiányozhat az asztalról a hús?

A párok számára mindig nehéz döntés hogy megtehetik-e a vendégeikkel, hogy az asztalról hiányzik a hús. A végleges döntés meghozatalához érdemes mérlegelni néhány szempontot.
Annak oka, hogy a menyasszony a vőlegény vagy a pár mindkét tagja húsmentes esküvői menüt tervez a fő oka nyilván, hogy ők maguk nem fogyasztanak húst egyáltalán.
Egyikük vagy mindketten elkötelezett állatvédők és nem választják annak a lehetőségét, hogy az esküvőjük miatt egyetlen állat is meghaljon.
Egyikük vagy mindketten szeretnék megmutatni a vendégeiknek, hogy hús nélkül is varázslatos ízekkel tudják elkápráztatni őket.

A meghívottak reakciója sokféle lehet

Lesznek, akik szörnyülködnek majd és el sem tudják képzelni mit is lehet enni, ha nem, lesz hozzá hús. Mi vagyok én nyúl vagy kecske? El sem megyek, ha nem adnak normális ételt.
Lesznek, akik nyitottak és kíváncsian várják, milyen finomságokat kóstolhatnak meg majd.
Ez viszont a Ti esküvőtök és olyan lesz minden, mint amilyennek ti megálmodjátok és ebbe a döntésbe nem szólhat bele senki. akinek ez nem tetszik, az választhatja, hogy nem fogadja el a meghívást vagy eljön, és nem fogyaszt a menüből. Ha megvizsgáljuk, a kérdést mi történhet velünk, ha egy napon az évből nem eszünk húst, bizonyára mindenki belátja, hogy a világon semmi. Az esküvőszervezőtök bizonyára segít megoldást találni, hogy mindenki elégedett legyen.

A meghívón jelezzétek a vendégeitek számára

A Húsimádók számára pedig fennáll a lehetőség, hogy a nagy esemény előtt belakmározzon hússal otthon vagy kedvenc éttermében.
Ha tisztán látást szeretnétek a húsmentes menüvel kapcsolatosan érdemes egy tapasztalt szakács véleményét is megkérdezni. Mit tartalmazzon a menüsor, hogy kellően laktató fogások kerüljenek fel rá. Akár táplálkozási tanácsadó véleményét is meghallgathatjátok. Ha a húsmentes menüt választjátok, a meghívón tájékoztassátok a vendégeiteket, mire számítsanak. A menü kiválasztásánál azt is figyelembe kell venni a kiválasztott helyszín rendelkezik-e melegkonyhával vagy catering szolgáltatót kell majd igénybe venni.

Az elégedetlenkedőknek töltsetek még egy pálinkát!

Az akadékoskódókat megnyugtathatjátok, hogy csupán szeretnétek, ha rálátást kapnának az életmódotokra és sokféle finomsággal készültök, nem kell aggódniuk, hogy csak nyers zöldségeket fognak találni a tányérjukon.
Bárhogyan is fogtok dönteni úgyis mindig lesz, akinek nem fog tetszeni. Neki tölthettek még egy pálinkát. Ezen a napon ti vagytok a főszereplők.
A legfontosabb hogy ti élvezzétek, érezzétek nagyon jól magatokat.