Esküvői smink

esküvői smink

A menyasszony tökéletes kinézetéhez elengedhetetlen a jól kiválasztott esküvői smink, amelynek harmóniában kell lennie a személyiségével is.

A Nagy Nap előtti előkészületek

Az esküvői előkészületek sokaságában a bőr előkészítésére is figyelmet kell fordítani. A nagy nap előtt egy héttel érdemes a kozmetikust felkeresni egy arctisztító kezelésre. Ugyanolyan fontos figyelni a bőr hidratálására is!

Az esküvő előtti napokban minden menyasszony izgatott, viszont a bőr szépsége érdekében figyelni kell a pihentető alvásra is. Rendkívül fontos a bőrnek a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása is.

Ha ezekre a tényezőkre odafigyel egy menyasszony a bőre meg fogja hálálni a törődést és a nagy napon sugárzóan szép lesz.

Esküvői smink tippek és trendek

 • Nagyon divatosnak számítanak a természetességet képviselő nude sminkek. Ilyenkor a természetes szépség kerül előtérbe. Nem kell feltétlenül hangsúlyos, erős sminket választani, a nude sminknél a legjobb választás egy színezett hidratáló vagy ajakbalzsam. Ez a típusú smink olykor nem is észrevehető.
 • Az egyik legdivatosabb szín a rózsaarany. Már nem csak az ékszerek és a divat világában van jelen ez a szín, hanem a kozmetikumok között is. Ideális választás olyan menyasszonynak, aki a letisztult sminket kedveli.
 • A klasszikus füstös tekintet még mindig nagyon divatos. A füstös szemfestés nem csak a feketét jelenti, bátran lehet színekben is gondolkozni, mint például a barnában, lilában, kékben vagy akár a zöldben. A füstös hatás elkészítése nem egyszerű feladat, ezért ha a menyasszony nem jártas a sminkelés terén, bízza inkább szakemberre az elkészítést. Viszont arra érdemes odafigyelni, hogy ha ilyen szemsminket választ a menyasszony, válasszon visszafogott árnyalatú szájfestéket! Hiszen ilyenkor a szemen van a hangsúly.
 • A vörös rúzs és a fehér menyasszonyi ruha kontrasztja örök divat. Ebben az esetben a szájfestésen van a hangsúly és a szem festést kell visszafogottan elkészíteni. A tartósság érdekében érdemes csókálló rúzst választani.
 • A szépen megformázott szemöldök a smink leglényegesebb eleme. Az arcformához kell a szemöldök formáját igazítani:
  • A hosszúkás archoz az egyenes, nem túl ívelt szemöldök való.
  • Kerek arcformához a karakteres, határozott szemöldök az ideális választás.
  • Szögletes archoz lágyan ívelt szemöldököt érdemes választani.
 • A szem színének is fontos szerepe van a smink árnyalatának kiválasztásánál. A barna szemű menyasszonyoknak a bronz, az arany, a padlizsán, a bordó, a pink, a bézs, a kheki, a fekete szín és ezek kombinációja a tökéletes választás. A kék szemhez a legjobban passzol a fekete, a szürke, valamelyik földszín vagy akár a narancs és a korall. A kék szeműek is bátran választhatnak kék színű szemfestéket, ebben az esetben csak arra kell figyelni, hogy a szemfesték színe sötétebb árnyalatú legyen mint a szem színe. A zöld szemű menyasszonyok számára legideálisabb lehetőség a lila, az arany, a smaragdzöld, a grafit szürke és természetesen a fekete színű smink.

Ha a menyasszony gyakorlott a smink elkészítésében, akár magának is megcsinálhatja ez esküvői sminkjét. Ha viszont nem biztos magában, érdemes felkeresni egy kozmetikust vagy sminkmestert. Ebben az esetben mindenképp csináltasson a nagy nap előtt próbasminket, akár több fajtát is!

A kép forrása: [link]