Esküvői videó

esküvői videó drón

Sokan gondolják azt az esküvői fotós vagy videós kapcsán, hogy felesleges pénzkidobás. Ez nem igaz! Ha leülünk a párunkkal 20 év múlva, akkor mi marad meg a Nagy Napból? Természetesen az esküvői videó (videók) és fényképek! Bizony évekkel az esküvő után jó érzés átlapozni a fotóalbumot, fotókönyvet vagy megnézni a felvételeket a megható pillanatokról.

Esküvői videós: hogyan válassz?

Ebben az esetben is, mint az esküvő több részleténél érdemes több helyről ajánlatot kérni. Az esküvői videósoknak is általában több csomagajánlatuk van, amiből választani lehet. Mielőtt választ a pár, nézze meg az adott videós referencia munkáját! (Vannak akik egy mobiltelefonnal is videósnak mondják magukat.)

Ez azért nem teljesen így van, egy jó videós megfelelő felszereléssel, kamerával rendelkezik. Tudja mikor kell elkapni a vissza nem térő megható pillanatokat.

A pár természetesen a több órányi felvételből már egy vágott anyagot kap meg. Egy esküvői videó maximum másfél órás szokott lenni. A videósok a menyasszony kikérésétől általában a menyecske táncig videóznak.

Manapság a videósok többsége enged beleszólást a párnak a végső film készítésébe. A pár adhat kedvenc zenét is, amit bele építenek a filmbe vagy megmondhatja, hogy melyek azok a részek az esküvőn amik feltétlen benne legyenek a filmben. A jó videós a késznek gondolt munkát megmutatja a párnak és ha a pár változtatni szeretne valamin, akkor teljesíti ezeket a kívánságokat.

Érdemes óvakodni azoktól, akik nem hajlandók együttműködni a párral a esküvői videó tartalma és stílusa kapcsán.

Kamerák az esküvőn

A fotósnak és videósnak összhangban kell dolgozni egy esküvőn, hogy ne akadályozzák egymás munkáját.

Vannak videósok, akik akár több kamerával is dolgoznak. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy több szemszögből is meg lehet nézni ugyanazt az eseményt. Míg például az egyik kamera felvételen a pár vonul be, a másikon az örömszülők törölgetik a könnyeiket. Ezeket a megható pillanatokat a videós egy tökéletes filmbe vágja össze.

Esküvői videó: drónhasználat az esküvőn

Egyre elterjedtebb az esküvőkön a drónok használata, hiszen a felvételeik segítségével egy újabb látványosabb szemszöggel bővül az esküvői videó. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a drón használatnak is vannak feltételei, mivel az alkalmazása légtérhasználatnak minősül!

Először is meg kell nézni egy online térképen, hogy az esküvő helyszínén milyen légteret érint, ha drónt szeretnénk használni. Az oldal segítségével kijelölhető a használni kívánt légtér, ami a kérvény kitöltésénél is szükséges adat. Ezután ki kell tölteni egy formanyomtatványt az eseti légtér használatról.

Ebben kérhetjük szakemberek segítségét is, de ennek természetesen plusz költsége van. Ha megvan az engedély, a légtér használatát jelezni kell a határozatban lévő telefonszámon 30 perccel a használat előtt.

A repülés befejeztét is jelezni kell! Ha drónnal készült felvételeket szeretnénk az esküvőről, mindenképpen időben kezdjük el a hivatalos ügyek intézését! Csak a kérvény elbírálásának ideje minimum 30 nap.

Mindezek után már nincs is más dolga a friss házasoknak, mint a fotelben összebújva végignézni életük egyik legszebb napjáról készült felvételeket.

A fotó forrása: [Pexels]