Esküvői zenekar, esküvői DJ

esküvői zenekar

Minden párnak fejtörést okoz, hogy milyen zene szóljon az esküvőn. Esküvői zenekar legyen, vagy inkább DJ? Vannak, akik meg akarnak felelni a hagyományoknak, így zenekart választanak és vannak, akik modernebb esküvőre vágynak, ezért inkább egy DJ-re esik a választásuk. Bármelyikre is essen az ifjú pár választása, a lényeg, hogy a saját zenei ízlésüket tükrözze!

Érvek az esküvői zenekar mellett

Az élő zene elsöprő hangulata semmihez sem fogható. Abban az esetben, ha az ifjú pár választása zenekarra esik, fontos eldönteniük, hogy női vagy férfi hangot szeretnének hallani. Ezt követően érdemes elkezdeni a keresgélést.

Fontos, hogy a kiszemelt zenekart élőben is hallgassa meg a pár, mielőtt szerződést köt velük! Egy stúdióban felvett anyag nem azt a hatást fogja visszaadni, mint amikor egy lakodalomban zenélnek. A vendégsereg tagjainak szokásait is szem előtt kell tartani, az idősebb korosztály például jobban szereti, ha zenekar zenél az esküvőn.

Egy jó esküvői zenekar minden esetben tudja, hogy mikor milyen stílusú zenéket kell játszania. Ha a hangulat kezd alábbhagyni, akkor azt bizony fokozniuk kell.

A zenekarok esetében mindig bele kell számolni, hogy időnként szükségük van pihenőidőre. Ezeket a pihenőidőket általában a vacsora és játékok alatt, vagy a tortavágásnál szokták igénybe venni. Előzetesen egyeztetni kell, hogy a tagoknak mikor van szüksége a pihenőidőre.

Az esküvői DJ mellett szóló érvek

Egy olyan esküvőnél, amikor fiatal vendégseregünk van, érdemes inkább DJ-t választani. Az (esküvői) DJ egyik fontos előnye, hogy nagy zenei repertoárral rendelkeznek.

Ahogy egy jó esküvői zenekar, a profi DJ is mindig tudja, hogy mikor milyen zenét kell játszania. Egy jó DJ mindig érdeklődik a pártól, hogy milyen zenéket szeretnek és ezt figyelembe is veszi a zenelista összeállításakor.

A DJ-től általában zenét is lehet kérni a lakodalom ideje alatt. Egyik előnyük, hogy náluk nem kell pihenőidővel számolni. Természetesen ők is tartanak kisebb szüneteket, viszont azt többségében a násznép észre sem veszi. Egy külső helyszín hangosításánál a DJ segítségünkre lehet.

Esküvői DJ és zenekar egyszerre?

Manapság ez a megoldás is lehetséges, sőt, divatos is. Amíg a zenekar a pihenőidejét tölti, a DJ keverheti a zenéket. Egy esküvőnél olyan is előfordul, hogy a zenekart csak meghatározott ideig szerződteti a pár és utána egy DJ gondoskodik a hangulatról.

Mire érdemes figyelni a választáskor?

A zenei szolgáltatók esetében is figyelni kell a külső megjelenésre. Bátran kérdezzen rá a pár, hogy milyen öltözékben szokott megjelenni egy esküvőn a zenekar vagy a DJ!

Az alkohol kérdése is tisztázandó. Vannak párok akik ragaszkodnak, hogy a szolgáltatók ne igyanak alkoholt, ameddig dolgoznak és vannak olyanok is akik megengedik, hogy egy-két pohárral fogyasszanak. Ilyen esetekben azonban fontos, hogy tartsák a mértéket alkohol terén! Ha a pár azonban nem szeretné, hogy alkoholt fogyasszon a szolgáltató, kérje meg rá! Ezt akár a szerződésbe is bele lehet foglalni.

A technikai felszereltséget is figyelembe kell venni. Ha például képeket vagy videókat szeretne a pár vetíteni, tisztázni kell, hogy az előadó/előadók tudják-e biztosítani a feltételeket vagy a párnak kell beszerezni a szükséges eszközöket hozzá.

A kép forrása: [link]