Köszönetajándék kreatívan

Kedves gesztus az ifjú pár részéről, ha a rokonoknak, barátoknak köszönetajándékkal kedveskedik. Ez a régi időkben hagyományosan néhány szem cukrozott mandula volt és ez ma is sláger köszönetajándéknak számít a kis csokibonbonokkal együtt. Ami biztos, hogy ezekkel nem lehet melléfogni, de némi kreativitással személyesebb ajándékot is ki lehet találni. A vendég így biztos lehet benne, hogy gondoltunk rá, miközben megálmodtuk mit kapjon.

Nem könnyű mindenkinek a kedvében járni

A vendégek között minden korosztály képviseli magát így egyáltalán nincsen könnyű dolgunk, amikor mindenkinek a kedvében szeretnénk járni. Ha nem szeretnénk melléfogni és sem időnk sem kedvünk nincsen sokat foglalkozni a kérdéssel, akkor bevethetjük a csokoládét, amelynek a csomagolása lehet különleges. Például szerepelhet rajta a dátum és a pár monogramja vagy a csomagolás igazodhat az asztal dekorációhoz színben és anyagban így a dekoráció részévé válik, szebbé téve a látványt az érkező vendégek számára.

A köszönet ajándék lehet maga az ültetőkártya is

A köszönőajándék lehet maga az ültetőkártya is, ami ha dobozka alakú kerülhet bele tea vagy virágmagok. Az asztal így kevésbé lesz zsúfolt, ez kedves gesztus és személyesebb hatású az ajándék. A doboz maga is lehet szív alakú, vagy akár maga a tea fű is lehet szív alakúra préselve. A fontos szív szimbólum a szerelemet jelképezve süteményformaként, szappankánt vagy bonbon formájában is megjelenhet, mint köszönet ajándék. A virágmag vagy virághagyma az új kezdetet jelképezi. Az apró cserépbe ültetett kövirózsa is nagyon kedves ajándék lehet vagy az is, ha a cserépbe le is van ültetve például egy nárciszhagyma. Ezeket saját kezűleg is könnyedén megoldhatjuk.

Lehet teljesen egyedi az ajándékunk

Izgalmasabb ötleteket lehet megvalósítani, ha a pár tagjai különböző kultúrákból érkeztek. Például ha a pár egyik tagja kínai a magyar vendégek kaphatnak szerencsesütit benne a pár köszönetével és jókívánsággal, a kínai vendégek pedig mézes szívecskét matyó mintával vagy piros fűszerparikát apró zsákocskában, díszcsomagolásban.
Az aprócska üvegben a címkéjükön a pár nevét viselő méz vagy lekvár is kedves ötlet, ahogyan a hűtőmágnes a pár fotójával vagy egy illatgyertya is kedves figyelmesség lehet köszönetajándékként. Némi kreativitással saját kezűleg is készíthetünk apró figyelmességet a vendégeinknek, a lényeg, hogy érezzék gondoltunk rájuk.