Lassan visszaáll a régi rend az esküvők világában?

Az esküvők világát teljesen kifordította a sarkából a koronavírus járvány. Nagyon sok pár halasztotta el a házasságkötést így az esküvői szolgáltatók is bizonytalan helyzetbe kerültek. A változásokhoz az érintettek rugalmasan álltak hozzá így az esküvők új időpontokban kerülnek majd megrendezésre.

Tervezhetetlenség és kiszámíthatatlanság

Az esküvőszervezésben a tervezhetetlenség és a kiszámíthatatlanság a készülődők sok energiáját felemésztette. Gyakorlatilag minden szolgáltatóval újra kellett tervezni, ami a már foglalt időpontok miatt egyáltalán nem volt egyszerű. Akadtak, akik a tavaszi veszélyhelyzet idején őszre halasztották az eredetileg májusi esküvőjüket és voltak, akik a korlátozások enyhítésekor megtartották az eredetileg választott időpontban. A szolgáltatók rugalmasan kezelik a változásokat és segítőkészek az új időpontok tekintetében. A legtöbb pár az őszi hónapokra halasztotta az eseményt, akiknek nem volt sürgős azok közül sokan a 2021-re tették át.

Most polgári szertartás, később lagzi

Akadtak párok szép számmal, akik az eredtileg kitűzött időpontban két tanúval vagy csak nagyon szűk körben megtartották a polgári szertartást és a hetedhét országra szóló mulatságot bizonytalan időre vagy egy sokkal későbbi időpontra elhalasztották. Olyanok is vannak, akik lemondtak a nagy mulatságról és megelégszenek a hivatalos szertartással és később sem terveznek lakodalmat.

Lakodalom kisebb létszámmal

A megtartott lagzik jelentősen kisebb létszámmal zajlottak a nyár folyamán. A külföldről meghívott vendégek gyakran nem tudtak eljönni vagy biztonsági okokból nem vállalták az utazást. Az anyagiak is beleszóltak a tervezésbe és kivitelezésbe. Akik elvesztették a munkájukat vagy a bevételeik jelentősen lecsökkentek azok természetesen anyagi megfontolásból kisebb esküvőt terveztek. Tulajdonképpen nincs olyan, akit valamilyen módon ne érintene közvetlenül vagy közvetetten a vírus okozta helyzet. Az esküvői szolgáltatók különösen azok, akiknek ez a fő állása és rendezvényhelyszínek szenvedték el a legnagyobb csapást.

Mi lesz az őszi esküvőkkel?

A már elmaradt őszre halasztott esküvők helyzete sem teljesen stabil a gyakran emlegetett második hullám miatt. Az elmúlt években folyamatosan gyarapodott a házasságkötések száma, ami az esküvőipar helyzetét is stabilizálta. Ezt a biztos helyzetet rombolta le most a vírus. Remélhetőleg belátható időn belül visszaáll a régi rend és létszám és más egyéb korlátozások nélkül lehet majd tartani lakodalmakat és más rendezvényeket is.

Amit tehetünk, hogy naprakészen figyeljük a híreket, hogy képben legyünk az aktualitásokkal.