Legénybúcsú ötletek

A legénybúcsú a vőlegény emlékezetes eseménye, legalábbis ha sikerül megállnia egy bizonyos mennyiségű pohár ital elfogyasztása után. Mindenkinek máshol van ez a határ.
Az első legénybúcsúkat a spártai katonák szervezték az esküvőjük előtt. Időközben a világ minden részén elterjedt, országonként formájában folyamatosan változva és újjászületve. A régi időkben a démonok elűzése volt a célja, ma pedig inkább csak a hagyománykövetésről szól. Egyes nézőpontok szerint a vőlegény számára ez az utolsó alkalom, hogy a barátaival szabadon mulathat, kötöttségek nélkül. Ez nyilván nem kell, hogy így legyen, de miért ne legyen egy jó buli az esküvő előtt.

Legyen jó az időzítés

Célszerű néhány héttel az esküvő előttre kitűzni a legénybúcsú időpontját, hogy legyen idő regenerálódni. Akár a leánybúcsúval egy időben is történhet. A vőlegényt mindenképpen érdemes megkérdezni arról kiket szeretne látni a legénybúcsúján, ne maradjon ki senki, aki a számára fontos.  Eldöntendő kérdés legyenek-e vicces feladatok és ehhez ki fogja beszerezni az eszközöket.  A helyszín lehet egy bérelt nyaraló hegyi kunyhó vagy bár az esemény jellegétől függően. Az esküvőszervezőtöktől is kaphattok tippeket.

Első a vőlegény!

A szervező legfontosabb feladata figyelembe venni a vőlegény stílusát, temperamentumát ahhoz igazítva az esemény minden részletét. A legénybúcsú témája lehet extrém, pikáns vagy hagyományos. Lehet kalandtúra, vadvízi evezés, ejtőernyőzés sziklamászás. A legtöbb legénybúcsú az ivásról és a bulizásról szól, amit össze lehet kötni akár egy kerti sütögetéssel is vagy elmehettek pecázni is. Ez a kényelmet kedvelők számára bizonyára vonzóbb program mint a bungee jumping.

Sztriptíztáncosnő: kötelező?

Vannak, akik szerint elképzelhetetlen a legénybúcsú vetkőző lányok nélkül, de a menyasszonyok többsége nem osztja ezt a nézőpontot. Meglepi helyett érdemes előre tisztázni ezeket, nehogy az öröm ürömmé váljon.

Ajándékok legénybúcsúra

Valamelyest kevesebb a lehetőségünk mint a menyasszony esetében. Remek választás lehet egyedi feliratos póló, személyre szóló italkülönlegesség egy különleges tornacipő vagy baseball sapka.

Vicces játékok

Nótata
Válasszatok ki néhány népszerű slágert, amelyet vőlegény az este folyamán a zsúfolt utcán előadhat. Poén, ha kalapot tesztek mellé „Nászútra gyűjtök! felirattal.

Néhány vicces feladat a vőlegény számára:

  • Rajzoltass smile fejeket az utcán megszólított lányokkal a mellkasodra!
  • Vigyél a nyakadban egy lányt a következő utcasarokig.
  • Kérj kölcsön tampont vagy betétet három lánytól a menyasszonyod számára.
  • Hívasd meg magad egy szelet pizzára három lánnyal.
  • Gyűjts jókívánságokat a pólódra járókelőktől.
  • Gyújts házassági tanácsokat járókelőktől az utcán.
  • Csókgyűjtés: A vőlegény feladata rúzsnyomokat szerezni az arcára és a pólójára minél több hölgytől.