Menyecske ruha

menyecske ruha alkalmi ruha

Az esküvőn nem csak a vőlegény és a menyasszony ruháját kell kiválasztani, hiszen éjfél után a pár elmegy, átöltözik és „újember” és „újasszonyként” tér vissza a vendégsereghez. Ilyenkor viseli a menyasszony a menyecske ruhát.

A hagyományos menyecske ruha piros vagy bordó színű volt, de mára már ez is megváltozott. A menyecske ruha színét az esküvő színvilága határozza meg, a ruha fazonját pedig értelemszerűen a menyasszony ízlése és testalkata. Színválasztásnál azonban oda kell figyelni, hogy a ruha fehér nem lehet. A kiválasztásnál a legfontosabb szempont, hogy a hajnalig tartó mulatságban kényelmes legyen a menyasszonynak.

Estélyi ruhát vagy koktélruhát is lehet választani menyecske ruhának, viszont egy szűkebb fazonú ruhában nem biztos, hogy kényelmesen tud táncolni a feleség. Egy bővebb fazonú vagy egy A vonalú ruha nagyobb szabadság érzetet adhat.  Ha nehéznek bizonyul a választás, érdemes megbízni egy esküvői stylistot is, aki segít benne!

Az A vonalú ruha majdnem minden alkatú hölgynek kiváló megoldás. Az ilyen típusú ruháknál a felső rész szorosan követi a test vonalát, a derékvonaltól pedig fokozatosan bővül. A derék részre nem simul szorosan. Ehhez a fazonhoz nagyon hasonló az ún. báli ruha fazon, ebben az esetben még a derékra szorosan rásimul a ruha és a derék alatt kezd el bővülni. Ez a típus egy vékony menyasszonynak a legideálisabb választás.

Trombita fazonú ruhánál a combtól kezd el kibővülni a ruha, addig a test vonalához szorosan simul. A sellő fazon is nagyon hasonló, de ennél a fazonnál a térdtől szélesedik ki a ruha. Szintén vékony menyasszonyoknak előnyös ez a két fazon. A sellő fazon a homokóra alkatú hölgyeken mutat a legjobban, hangsúlyozza a formás idomokat.

A trombita fazon ideális választás alacsonyabb hölgyeknek is, mert optikailag magasabb hatást kelt.  Nekik az egyenes szabású ruha is jól áll, ebben az esetben a ruha lágyan követi a test vonalát.

A mell alatt szabott ruhák is minden testalkatra ideális választás lehet. Különbség az A vonalhoz képest, hogy a derékvonaltól nem szélesedik a ruha hanem egyenesen omlik az anyag. Kiváló választás ha valaki elégedetlen a hasával, csípőjével vagy a combjaival. A hosszú lábú magas menyasszonyok nyugodtan viseljenek rövid menyecskeruhát. Bátran mutassák meg formás lábukat.

Anyag szempontjából is bármilyen választható. A csipke még mindig nagyon divatosnak számít, de bármilyen anyag választható a selyemtől a szaténig.

A csipke még mindig nagyon divatosnak számít, de bármilyen anyag választható a selyemtől a szaténig.

A menyecskeruhákat is lehet díszíteni kristályokkal, kövekkel vagy virág díszekkel is. Egy egyszerűbb szabásvonalú menyecskeruha is tökéletesen mutat egy kis díszítéssel.

Nagy hangsúlyt kell fektetni arra is, hogy a ruhához harmonizáló cipőt is találjon a menyasszony. Ez lehet magas sarkú is és lapos talpú is, utóbbi kényelmesebb az önfeledt tánchoz.

Az vőlegényekre is gondolni kell. A vőlegények általában vagy egy olyan színű inget vesznek fel mint a menyecske ruha, vagy a fehér színű inghez egy a menyecske ruha színével megegyező nyakkendőt.

És hogyan juthat hozzá a legtökéletesebb darabhoz? A menyecske ruhát nem csak megvásárolni vagy megvarratni lehet, hanem kölcsönözni is. Természetesen ezt a ruhát nem kizárólag csak az esküvőn lehet felvenni, egy jól kiválasztott darab bármilyen más ünnepi rendezvényen jól fest.

Fotó: [link]