Milyen legyen a menyasszonyi torta?

A menyasszonyi torta a lakodalmi mulatság egyik fénypontja, nemcsak látványban, hanem az édesszájú vendégek ízlelőbimbóinak is. Ma már szinte bármilyen elképzelést megvalósítanak a mestercukrászok így az elkészült torta nemcsak finom, de látványában is lenyűgöző.

A klasszikus esküvői torták mellett metál fényű vagy márványos hatású vagy különleges formájú tortát is rendelhetünk.

Virágos torta

A virágokkal díszített torta megunhatatlan és bármilyen színű virágdíszítést választunk, nem foghatunk mellé. Érdemes a helyszín dekorációval összehangolni a színeket, hogy ezzel is harmonikusabbá tegyük az összhatást. A tortán lévő virágok természetesen ehetők, fondantból, marcipánból készülnek, de akár kézzel festett virágdíszítést is kérhetünk a cukrásztól.

Vízfestékhatású torta

Egyszerű, látványos, különleges, a torta fondant bevonatára pasztellszínekkel elmosódott mintákat fest a cukrászmester, amely éppen olyan, mintha vízfestékkel készült volna. Kérhetünk hozzá virágdíszítést is.

Vajkrémes torta

Ahogyan a neve is árulkodik, róla ez a torta fondant helyett finom vajkrémes bevonatot kap, amelybe különböző mintákat kérhetünk. A végeredmény modern és elegáns emellett remek alapot kínál a virágos díszítéshez.

Fémes hatású torta

Modern csodaszép és futurisztikus. Ezzel a választással biztosan tátva marad a vendégeink szája és nemcsak azért, mert harapni vágynak a tortánkból. Arany, ezüst vagy bronzos cukorpaszta és csokibevonat a díszítés, de akár valamilyen pasztell árnyalat is megvalósítható fémes csillogással. A csillogó kiegészítőkkel tovább fokozhatjuk a hatást.

A meztelen torta

Elsőre azt a benyomást kelti, mintha a dekoráló még nem fejezte volna be a munkát, de erről szó sincs. A tortára elnagyolt krémborítás kerül, ami alatt látszanak a piskótarétegek. A tetejére virágok és friss gyümölcsök kerülnek.

Szivárványtorta

Ha a vendégeinket szeretnénk, valóban lenyűgözni akkor válasszuk ezt a csodás, sokszínű tortakölteményt. A torta lehet kívülről fehér tejszínnel borított és belül szivárványos a sokféle színű krém és piskóta miatt, de választható a kívülről is szivárványos borítás.

A csorgatott torta

Ez a torta általában többemeletes, amit tejszínhab borít és a tetejéről karamell, olvasztott csokoládé vagy gyümölcsbevonat csorog, a torta oldalára a tetején pedig szinte bármilyen dekoráció lehet: marcipán, friss gyümölcs vagy praliné.

Márványtorta

fondanttal bevont és kézzel festett márványos hatású torta, nagyon elegáns torta. A díszítés minimalista, a színek általában szürke fekete vagy rózsaszín.

Egyszemélyes torták

A megszokott nagyméretű menyasszonyi torta helyett választhatunk sok apró tortát is. Nagy előnyük változatos ízekben és kivitelben készülhetnek a készítő kreativitásának megfelelően.