Öltözködési tanácsok az esküvőre hölgyeknek

Az esküvői meghívókon nem jellemző, hogy feltüntetik, mit viselhetnek a vendégek, mindettől függetlenül mégis van néhány íratlan alapszabály, amit illik betartani. A nyári nagy melegben is, de tulajdonképpen minden évszakban kérdés, mit vehet fel egy hölgy, amiben csinos, nem feszeng, táncolni is lehet benne és nem öltözi túl a menyasszonyt.

Az esküvő témája meghatározó lehet

Az öltözködési stílust meghatározza, hogy milyen témájú az esküvő. Hippi lagziba nyilván nem indokolt a kisestélyi, uraknak a szmoking és egy főúri kastélyba sem jelenhetünk meg fodros tüll miniruhában virágkoszorúval a hajunkban. Ha meghívó nem ad elég tájékoztatást, akkor kérdezzünk bátran. Mindenki érdeke, hogy elkerüljük a kínos pillanatokat, amit egy félreértés okozhat az öltözködés körül.

A fehér szín csakis a menyasszonyé

Van néhány alapszabály arról, mit ne vegyünk fel egy esküvőre, de ezek csupán általánosságok. Ne vegyünk fel fehér ruhát, ez a menyasszony színe, bár ma már akad néhány ettől eltérő menyasszonyi ruha, de az alapszín maradt a fehér. Nagyon kihívó ruhát sem szokás felvenni. Ez a nap a menyasszonyé, legyen minden elismerő pillantás az övé ezen a napon.

Laza viselet napközbeni esküvőre

A laza elegáns alkalmi viselet egy délelőtti vagy napközbeni esküvőre fenntartva, hétköznapi környezetben. Ez elég nagy szabadságot ad a választásban, ezért érdemes a helyszínhez igazodni, ami a lazaságot illeti. Egy szoknya vagy egy elegáns nadrág alkalmi felsővel vagy egy előnyös szabású alkalmi ruha biztos befutó.

Semi formal, finom elegancia

A Semi Formal megjelölés azt jelenti, hogy olyan ruhát válasszunk, a finom minőségi anyagból készül, mint szatén vagy selyem némi gyöngydíszítéssel. A téli hónapokban bársonyból készült darabot is választhatunk. Általában koktélruha hosszúságú, kicsivel a térd fölött, de lehet kicsit hosszabb is. Akár térdig érő szabást akár bokát is eltakarót választunk, a hatás nem marad el. Ha a helyszín egy kastély, akkor egy nagyon elegáns koktélruha vagy teljesen hosszú estélyi ruha az ajánlott.

A fehér mellett tilos az ekrü és a piros is

Ami a színeket illeti tilos a fehér vagy ekrü és a piros. Ezek a menyasszony színei. A fekete is tiltólistás, ez nem temetés. Ha a sötét színek állnak, jól akkor a sötétkék, sötétlila sötétzöld vagy bordó. A flitterek nem idevalók és a túl rövid ruha sem állja meg a helyét. Összességében minden tilos, ami szélsőségesen feltűnő. Ez ruhára és ékszerre egyaránt vonatkozik. Ez a menyasszony napja. Rosszul venné ki magát, ha nem a menyasszony lenne a leg szembe ötlőbb szépség a csoportképeken.

Ami nagyon nem ajánlott az a gigászi magassarkú. A tánchoz a kültéri szertartáshoz sem való és még kényelmetlen is. Érdemes inkább egy elegáns de kényelmes darabot választani.

Ami a színeket illeti az arany vagy az ezüstszínű ruha sem ajánlott szimpla vendégként. Tilos túlöltözni a menyasszonyt.