Slideshow a násznép szórakoztatására

A násznép számára a lagzin igazán kreatív ajándék egy közös  videó, azaz egy slideshow. Ma már megszokott dolog, sőt hiányzik is, ha maga a pár vagy valaki a rokonságból vagy a baráti körből nem készül ilyesmivel.

Meghitt hangulatot teremt

Ez a néhány perces vetítés amellett, hogy meghitt hangulatot teremt, a násznép tagjai számára megmutathatjátok milyenek voltatok gyerekként és a kedvenc közös fotóitok, emlékeitek is helyet, kaphatnak a videóban. Sokan a megismerkedésük történetét dolgozzák fel. Nem nehéz elkészíteni és nem igényel semmilyen különleges profi felszerelést vagy technikai tudást sem. Már csak azért is érdemes elkészíteni ezt a kedves összeállítást, mert maga az anyag összeállítása is öröm és titeket közelebb visz egymáshoz.

A slidewhow-ban a fotókon és a hozzá kapcsolódó zenén van a hangsúly. Nyilván mindenki vidám hangulatú, bájos képeket választ, a lényeg a könnyedség, a vidámság és az önfeledt szórakozás. Ahány esküvő annyiféle vetítés, de vannak változatok vagy sémák, amelyek, népszerűek és szívesen használják őket a párok.

A megismerkedésetek sztorija

A veletek ünneplő barátoknak és a családtagoknak elmesélhetitek néhány képkockában összefoglalva hol találkoztatok először, szerepelhet az első közös kép rólatok. Az első közös nyaralás képei, az otthonotok, az eljegyzés és az esküvőszervezés néhány mozzanata. Színesíthetitek idézetekkel és vicces családi képekkel a bemutatót.

A násznép számára szórakoztató és megható perceket varázsolhattok, és hogy ne legyen túl sok könny, törekedjetek minél több humor becsempészésére. Legyen olyan, mint ti és gondosan válasszatok zenei aláfestést is.

Közös élmények

Biztosan sok helyen jártatok már együtt és rengeteg közös fotó tanúskodik erről. Érdemes ezeket csokorba szedni és megmutatni a vendégeiteknek. a közös élményeket már a videó elkészítése közben is csodás lesz újra átélni. Fontos, hogy ne nyúljon túl hosszúra a mesélés, ne legyen több mint 4-5 perc. Ennél hosszabb már untathatja a vendégeket.

A gyerekkorotoktól mostanáig

Nagyon nagy sikert szoktak aratni azok a diavetítések, amelyekben kisgyermek korotoktól az esküvő napjáig ívelő időszak van feldolgozva képekben és sok családi fotó szerepel benne. Kezdődhet a babás képekkel aztán sorban óvoda, iskola és a csodás kamasz évek. Emlékezni a barátokkal eltöltött csodás időkre, a felhőtlen nyaralásokra minden résztvevő számára nagyon kellemes élmény lesz.

A slideshow elkészítése

  • Szedjetek össze minden olyan képet, ami szóba jöhet. Ezek jórészt ma már digitális fotók, a régieket scanneljétek be.
  • Válogassatok hozzá illő zenéket, olyanokat, amelyeket mindketten kedveltek. A legjobb ha van közös számotok és azt használjátok.
  • Töltsetek le egy video-slideshow készítőt és kezdődhet a munka. Javasolt a Microsoft Photo Story 3 vagy a Slide Show Movie Maker 3.7.
  • A zene vágásához Audacity programot használhattok, ami ingyenes és könnyű meg tanulni vele bánni.
  • Ha elkészült nézzétek meg többször, hogy ne nagyban és élesben derüljön, ki ha valami mégsem való bele.
  • Ha lehet, két példányban is álljon a rendelkezésre a nagy napon pendriveon és a technikusnak, aki nagy napon intézi, majd a vetítést elküldhetitek emailben is biztos, ami biztos. Teszteljétek élesben még a vendégek érkezése előtt működik-e minden.

Élvezzétek a hatást, amit a vendégekre gyakorol a show, kellemes, emlékezetes megható, és vidám pillanatok ezek. Az esküvőszervezés legkedvesebb feladatainak egyike, biztosan ti is örömeteket lelitek majd benne.