Tippek az esküvői szertartás zenei aláfestéséhez

A tökéletes esküvői szertartás egyik fontos eleme a zene, amelynek kiválasztása elég nagy fejtörést szokott okozni a pároknak. Az ízlések nagyon különbözőek lehetnek. Van, aki a klasszikusokra esküszik és vannak, az újítók. Igazából csak az számít, hogy a pár ízlésének, stílusának megfeleljen, emellett persze számít a helyszín jellege és az esküvő tematikája is.

A tecnkikai háttérről is gondoskodjunk

Nagyon fontos, hogy megfelelő technikai háttér is a rendelkezésre álljon, hozzáértő technikai munkatárssal, az esküvőszervezés során erről nem feledkezhetünk meg.  Nem érdemes elkövetni azt a hibát, amit az egyik menyasszony, amikor elhatározta, hogy ő bizony nem választ zenét, inkább madárcsicsergésre fog bevonulni. Nos, a madaraknak nem volt kedvük énekelni aznap, helyette maradt a kínos csöndet meg megtörő sutyorgás. Ha újra választhatná ez a kedves menyasszony bizonyára választana valamilyen halk és kellemes bevonuló zenét. Az oda illő vissza fogott dallamok emelik az ünnep fényét és persze nem kell ragaszkodni Wágner nászindulójához. Nagyon halkan a szertartásvezető beszédét is aláfesthetjük az odaillő zenével, bár ez sem kötelező. A bevonuló zenéről semmiképp sem érdemes lemondani.

A bevonuló zene és a szertartás alatt megszólaló dallamok kiválasztásával nem fejeződött be a feladatunk.

Ezekre is szükség van még:

  • a szertartáshangosítást végző személy kiválasztása
  • a dalok megfelelő sorrendjének kiválasztása
  • A dallamok közötti szünetek megtervezése
  • a mikrofon és a dallamok hang erejének megválasztása
  • a hangtechnikai eszközök biztosítása mindehhez

A lehetséges személy erre:

  • a DJ aki a zenénket fogja szolgáltatni a lagzi teljes időtartama alatt
  • a zenekar egyik tagja
  • egy hozzáértő vendég, akivel erről jó előre egyeztettünk
  • az anyakönyvvezető vagy a szertartásvezető

Ha a mulatság remek hangulatáról a zenét illetően a DJ gondoskodik, akkor nyert ügyünk van. Ő nyilván nem fog csalódást okozni. Rendelkezik minden ehhez szükséges eszközzel és tudással is. Nincs más dolgunk, mint a megfelelő adathordozón átadni a számára a kiválasztott zenéket, egyeztetve vele mikor mi szólaljon meg.

A zenekar egyik tagjában hasonló módon megbízhatunk. Arra figyeljünk oda, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő eszköz, amin keresztül lejátszhatók a zeneszámok. Ha például ez egy pen drive, akkor legyen laptop is.

Ha az egyik vendégre bízzátok a dolgot, akkor legyen jó előre tisztázva valóban el tudja-e végezni a feladatot.

A ceremóniát végző személyben megbízhattok. Ő bizonyára sokadszorra vezényeli ezt a számotokra új és varázslatos eseményt. Tudja, mire kell odafigyelni, hogy minden rendben menjen, azonban ha lehetséges kapjon ebben segítséget. Lezárásként elmondhatjuk, hogy a sok-sok teendő között fontos, hogy ez az apró ámde mégis nagyon fontos részlet, elegendő figyelmet kapjon.