Útmutató a menyasszony nyugalmához

esküvő harmónia béke torta

Menyasszonynak lenni nem egyszerű feladat. Az esküvő megszervezése stresszes tud lenni: van, aki ezt jól kezeli, de sokan vannak akik nagyon idegesek lesznek. Egy esküvőre a legjobb harmóniában és nyugalomban készülni, ezért ebben a cikkünkben ezzel kapcsolatban nyújtunk tanácsokat.

A konfliktusok elkerülésére a pár üljön le és beszéljék meg, hogy milyen esküvőt szeretnének! Esküvőjük napján fontos, hogy mindketten elégedettek legyenek és élvezzék a napot.

A költségvetés és a vendéglista azonban nagy vitákhoz tud vezetni, ezért a legjobb, ha mindketten összeírják, hogy kit szeretnének meghívni és határozzanak meg egy költségkeretet. Nem árt vésztartalékot is félrerakni, ha esetleg az utolsó pillanatban változtatni kell valamin. Igyekezzen a menyasszony és a vőlegény mindent megbeszélni, így biztos, hogy mindkettőjük elképzelései megvalósulnak.

Természetes, hogy minden menyasszony és vőlegény izgul az esküvő előtt, hiszen mindenki szeretné, ha életük nagy napján zökkenőmentesen történne minden. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy ha történik is valami, azon gyorsan túl kell lépni! Érdemes ügyesen felosztani a feladatokat. Írjuk listát a teendőkről és határozzunk meg határidőket! Így elkerülhető, hogy minden egyszerre szakadjon a nyakunkban és rohanni kelljen az egyik szolgáltatótól a másikig. Vonjuk be a vőlegényt is a szervezésbe, mert a többségük örül, ha feladatot kap. Hiszen ez a nap két emberről szól, nem igaz?

A családtagokat is be lehet vonni az esküvői előkészületekbe, de ne hagyjuk, hogy a saját akaratukat kényszerítsék ránk! Azon sem szabad aggódni, hogy a násznép mit fog szólni. Aranyszabály, hogy nem kell mindenkinek megfelelni! Sok pár elköveti azt a hibát, hogy ezen aggódnak.

A menyasszonyoknál sok idegességre ad okot, hogy hogy is fognak kinézni az esküvőn. A tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása is nagy feladat, de nem szabad rágörcsölni! Sokféle ruhát fel kell próbálni és az igazinál úgyis érezni fogja a menyasszony, ha megtalálta. Ha elkísérik a ruhapróbára az örömanyák, nem szabad engedni, hogy az ő ízlésük domináljon a kiválasztásában.

Amikor minden feladatot elvégeztünk és minden kész a Nagy napra, ideje magunkra is figyelni egy kicsit. Ha tehetjük, menjünk el lazítani, egy pár nap kikapcsolódás gyógyítja az idegeket.

De otthon is tehetünk ám a stressz ellen. Étkezzünk rendszeresen és próbáljunk nyugodtan aludni. Mindeni válassza ki a neki megfelelő kikapcsolódást: lehet sportolni, zenét hallgatni, olvasni, jógázni vagy akár meditálni is. Fontos, hogy lelkileg is felkészüljünk az esküvőre. Ha ingerültek vagyunk, azt ne a párunkon vezessük le!

A Nagy Napon is figyeljünk az étkezésünkre és a megfelelő folyadék fogyasztásra is. Sok menyasszony az idegességtől nem tud enni, viszont gondoljanak arra, hogy a szertartás közben nem szeretnének rosszul lenni az éhségtől.

Vannak menyasszonyok, akik a szervezés feladatát nem szívesen látják el, természetesen nekik is létezik megoldás. Keressenek fel egy profi esküvőszervezőt és kérjenek tőle segítséget! Így nem kell a párnak felkeresni minden szolgáltatót és nem nekik kell minden részlettel foglalkozniuk.

A Nagy Napon pedig mosolyogjunk, élvezzük, hogy minden rólunk szól. Felejtsük el aggodalmainkat!

A kép forrása: [link]