Vintage esküvő helyszínek

vintage esküvő

Manapság egyre divatosabbak a tematikus esküvők. Számtalan téma közül választhatnak az ifjú párok, viszont fontos, hogy mindig törekedjenek a személyiségükhöz illő téma választására! Cikkünk középpontjából napjaink egy nagy népszerűségnek örvendő témája, a vintage (vintázs) áll.

Mit jelent a vintage?

A vintage szó a borászatban és a fotográfia területén használt kivejezés volt, mára megváltozott a jelentése. A vintage szó jelentése régi, elmúlt korból való.

Hogyan jelenik meg a vintage egy esküvőn?

Az esküvő egészére jellemző a régies, antik hangulat. Helyszínként egy régi stílusú épületet érdemes választani, ami lehet kultúrház, faluház, fogadó, pajta, tanya, esetleg egy olyan étterem, aminek a hangulata a múltat idézi. Különleges választás egy tóparti étterem, egy vár kertje vagy egy kastély.

A vintage esküvő színvilága igen gazdag, de figyelni kell a harmóniára! Jó választás a barack, a menta, a lila, a bézs, a törtfehér, a rózsaszín vagy a barna. Ezek a dekoráció, a meghívó, a menyasszonyi csokor és ruha színeiben is megjelennek. A meghívóra jellemző vintage jegyek a csipke, a szalag vagy a gyöngy díszek. A meghívó szövegét régies írással is írhatjuk.

A menyasszonyi ruhán is megjelennek a csipke díszek, egyszerű szabásvonalú, de díszített ruhák a jellegzetesek. Kiegészítőnek egy antik ékszer, egy gyöngysor vagy egy fejdísz is ideális választás. Frizura tekintetében a kontyok, fonatok, hullámok tárháza tárul a menyasszonyok elé. Bátran viselhetnek fejpántokat, tiarákat vagy virág díszeket is, illetve egy csipke fátyol is különleges kiegészítője lehet a menyasszonyi ruhának. Egy egyszerű, természetesnek ható smink nem vonja el a figyelmet a különleges kiegészítőkről.

A vőlegénynek egy jól kiválasztott öltöny a legmegfelelőbb viselet, bátran viseljenek mellényt vagy kiegészítőként kalapot.

A dekoráció számtalan lehetőséget kínál a vintage esküvőn, a teremben sok kiegészítő használható. Ilyen lehet egy antik bútor vagy bőrönd, egy régi írógép, asztaldekorációnak egy madárkalitka. Virágdekoráció helyett választhatók antik könyvek, brossok, illetve jól mutatnak a fa dekorációk is útba igazító táblának, vagy fénykép falnak. Vázák helyett a virágokat tehetjük kis csészékbe vagy antik kancsókba is. A teríték egyszerű, elegáns és letisztult. A vintage esküvő virágai a levendula, a tulipán, az angol rózsa, a rózsa, a hortenzia, a bazsarózsa és a szellőrózsa, de a textil virágok is megfelelő választásnak bizonyulnak egy ilyen stílusú eseményen. Akár táskára vagy kitűzőnek is lehet mutatós textil virágokat készíteni, dekorációt pedig akár saját kezűleg is készíthetünk az otthoni antik tárgyakból. Esküvői járműnek egy korhoz illő retro autó vagy motor is választható. A torta díszítésén is megjelenhetnek a virágok, az ehető gyöngyök vagy a csipke minta.

A vintage stílus nem összekeverendő a rusztikussal: rusztikus stílusra jellemző hogy egyszerű és visszafogott. A vintage esküvő díszes, jellemzi a sok virág, sok csipke és a sok kiegészítő.

Minden ifjú pár figyelmébe ajánlom ezt a témát, hiszen számtalan lehetőséget rejt magában! Minden pár a saját elképzelései szerint formálhatja, a vintage stílus pedig különlegesen romantikussá varázsolja a Nagy Napot.

A kép forrása: [Unsplash]