Az esküvői autó

esküvői autó

A Nagy Nap helyszínei között az ifjú pár valamilyen járművet használ. De milyen lehetőségek közül választhatnak az esküvői autó kapcsán?

Esküvői járművek

Általában a párok nagy része valamilyen személyautó mellett dönt, ha a Nagy Napról van szó. Ez lehet akár a saját tulajdon, vagy egy ismerős, barát, rokon autója is, de esküvői autót kölcsönözni is lehet. Saját autó esetében akár a vőlegény is vezethet, de általában valakit megkér a pár, hogy legyen a sofőr.

Igazán különleges választás egy veterán autó vagy limuzin kölcsönzése. Az autó mellett azonban számos lehetősége van az ifjú párnak. Ha az esküvői helyszínek között nincs nagy távolság akkor ideális választás lehet egy hintó használata. A hintó egy romantikus, hercegnős esküvő elengedhetetlen kelléke. Az sem megszokott választás, ha a pár egy buszt bérel esküvői járműnek. Nagyon praktikus, hiszen az ifjú pár akár a násznépet is eljuttatja a különböző helyszínekre. Ilyen esetekben az is nagy előny, hogy a násznép nem téved el az ismeretlen helyszínek között. Falvakban, községekben még ma is van hagyománya, hogy a szertartások közötti utat gyalog teszi meg az ifjú pár és násznépe. 

Esküvői autó kölcsönzése

Számtalan autókölcsönző cég közül lehet választani, érdemes több helyen szétnézni. Kölcsönzéskor az autót sofőrrel biztosítják az ifjú pár rendelkezésére. Fontos, hogy az esküvői autó kiválasztásakor  ne csak az autó külső megjelenésére figyeljünk oda, hanem a belsejére is figyeljünk! Csak olyan helyről érdemes kölcsönözni, ahol figyelnek az autó külső és belső tisztaságára is.

Szintén fontos szempont még, hogy a belső tér tágas legyen, hiszen a nagy menyasszonyi ruhának is kényelmesen el kell férnie az autóban. Esküvői autó kölcsönzésekor általában minimum 3 óra a kölcsönzési idő. A kölcsönzési díj mellett előfordulhat kiszállási, díj illetve kilométer díj is. Ezekről mindig érdeklődni kell a kölcsönzőnél ahol megtaláltuk álmaink esküvői járművét.

Esküvői autódísz

Az autódísz is az esküvői dekoráció egyik eleme, így érdemes az elkészítését arra bízni, aki a többi dekorációs elemet is készíti. Autódísz lehet virág, szalag vagy akár öntapadós minta is. Virágdíszek közül használható élő virág is, illetve egyre népszerűbbek az örökvirág díszek is.

Az esküvői autóra mókás felírtatokat is is lehet írni. Nagyon népszerűek a Just Married, a Mr&Mrs feliratok. Rendszámként a pár neveit is szokták használni a nagy napra. Az autó mögé rakott konzerv dobozok is lehetnek dekorációk, ilyen esetekben a megfelelő rögzítésre oda kell figyelni.
(A hagyomány szerint a zajos konzervdobozok elűzik az ártó szellemeket.) A kölcsönzött autók díszítését mindig érdemes megbeszélni a kölcsönző céggel is, hiszen ők ismerik a legjobban az autóikat és senki nem szeretné, ha kárt tennének bennük a díszek.

Az esküvői autó mindig az élen megy és hangos dudaszóval jelzi, hogy különleges esemény részesei az utasok. Az esküvő napján akár bérelt az autó, akár saját, a parkolási és közlekedési szabályokat ugyanúgy be kell tartani.


Képünk forrása: [link]