Egzotikus esküvői torta

egzotikus gyümölcs jack fruit

Esküvői torta esetében mi számít egzotikusnak? Amik egzotikus gyümölcsből készültek vagy amelyeknek különleges a formája? Esetleg a színe?

Egzotikus gyümölcsök

Ha az esküvői tortát egzotikus gyümölcsből szeretnénk készíttetni, mindenképp olyan gyümölcsöt kell választani amit ismerünk és szeretünk. Ne az esküvőn kísérletezzünk új ízekkel! Vannak ismert és kevésbé ismert egzotikus gyümölcsök is: manapság az ananász, a licsi, a gránátalma, a mangó, a papaja, a maracuja, a pomelo, a tamarillo, a khaki vagy a kókuszdió már gyakoribbnak számítanak.

A kevésbé ismert gyümölcsök igazi kulináris élvezeteket adhatnak a násznépek. Ezek például a mangosztán, a kumquat, a karambola, a rambután, a kiwano vagy a jákafa.

  • A mangosztán vagy királygyümölcs gyümölcse lédús és édes ízű.
  • A kumquat a citrusfélék családjába tartozik savanykás íze van és sok benne a C-vitamin.
  • A karambola vagyis csillaggyümölcs teljes egészében fogyasztható, különleges torta dekoráció készíthető belőle. Íze az édeskéstől a savanykásig bármilyen lehet. Van aki a szilva és van aki a grapefruit ízét fedezi fel a fogyaszásakor.
  • A rambután a licsihez hasonló gyümölcs. Édeskés-savanyú íze van, roppanós mint a cseresznye.
  • A kiwano egy zöldség fajta, mégis gyümölcsként emlegetik. Húsa lédús és frissítő hatású.
  • A jákafa íze édes, a banán-mangó- őszibarack keverék ízéhez hasonló (jack fruit, ez látható a fenti képen is).

Ezek a gyümölcsök már önmagukban is különlegességnek számítanak, de a belőlük készült esküvői torta igazi egzotikum.

Egzotikus ízek

A torta krém íze is lehet különleges. Hazánkban egzotikumnak számít egy levendulakrém vagy akár a rózsakrém. A levendulát bátran lehet kombinálni egy gyümölccsel, mint például a málna vagy az áfonya, de csokoládéval is jól párosítható. A levendulás torta egy vintage esküvőn kiváló választás lehet.

A mentakrém is különleges egy esküvőn. A mentás csokitorta egy üdítő édesség ami a nyári melegben jól esik a násznépnek. Ez a fajta torta egy zöld esküvőn ideális.

Torta… vagy mégsem?

A cupcake sütemények is nagyon különlegesek. Ezek mini tortácskák, amit általában muffin formában sütnek ki. Egy tortatálcán ezeket a süteményeket is lehet emeletesen tálalni. Nagy előnyük, hogy több ízű süteményeket is össze lehet válogatni és ha a pár nem szeretne a torta szeleteléssel, bajlódni könnyen szétosztható a vendégseregnek.

Egy másik alternatív megoldás a torta helyett, ha gyümölcsöket helyezünk a tortaformára. Ez akkor a legideálisabb választás, ha tudjuk, hogy a vendégeink nagy része nem édesszájú.

Desszertasztal

Vannak cukrászdák, akik egész desszertasztalokat is készítenek, így az esküvői tortán kívül a különböző sütemények és édességek készítését és tálalását is magukra vállalják. Egy nagy létszámú esküvőn praktikus megoldás, ha a sok sütemény egy cukrászdából érkezik, így az ifjú párnak nem kell aggódnia, hogy a különböző helyekről minden sütemény megérkezzen.

Tortaceremónia

Egzotikus dolognak számít egy újfajta tortaceremónia. Mire is kell gondolni? Adott egy egyszerű fehért esküvői torta és van olyan szolgáltató, aki erre a saját fényképekből készített filmet vagy valamilyen általunk választott effektet rávetít a tortára. Egy vetített kisfilm általában 2-3 percig tart és igazán különleges élmény az ifjú párnak is és a násznépnek is. Ráadásul nem kell sokat gondolkozni a torta dekorációján!

A jó esküvő torta ízét és szépségét sem a pár, sem vendégeik nem felejtik el.

mangosztán

A képek forrása: [link] és [link]