Esküvői ruha koszorúslányoknak, koszorúslegényeknek és az örömszülőknek

esküvői ruha

Nehéz megtalálni a tökéletes darabot esküvői ruha kutatás közben, igaz? Az alkalmi öltözékek sorában most a koszorúslányoknak és legényeknek, valamint az örömszülőknek próbálunk segítséget nyújtani.

Milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok?

Koszorúslánynak lenni megtisztelő feladat, hiszen legfőbb feladata a menyasszony segítése. Ezért a menyasszony nem mindegy hogy kit választ. Csak olyan embert válasszon akiben megbízik, és ha megoldandó probléma merül fel az esküvőn, segít a megoldásban. Lehet akár egy koszorúslány is, de előfordul, hogy akár tíznél is több koszorúslánya van a menyasszonynak.

A menyasszony feladata eldönteni, hogy milyen színű, anyagú vagy stílusú ruhát viseljenek koszorúslányai. Hagyományosan ezen ruhák árai is benne voltak az esküvői költségekben és a pár fizette ki, manapság azonban a koszorúslányok fizetik a saját ruhájukat, cipőjüket és kiegészítőjüket. Éppen ezért beleszólásuk is van, hogy milyen fazonú ruhát szeretnének viselni. Miután a menyasszony kiválasztotta koszorúslányait érdemes összeülni és megbeszélni, hogy milyen esküvői ruha lenne az elképzelés. Érdemes, hogy a ruha színe és anyaga azonos legyen, viszont a fazont mindenki saját maga dönthesse el, hogy mit szeretne viselni. Gondolni kell a fazon kiválasztásánál a különböző magasságokra és testalkatokra is. A térdig érő szoknya minden testmagassághoz ideális választás, az A-vonalú ruha pedig szinte minden testalkatra illik. Minden koszorúslány a saját ízlésének megfelelő kiegészítőt válasszon, ezeknek nem kell egyformának lenniük.

Mit viseljenek a koszorúslegények?

Nem csak a koszorúslányok öltözékére kell hangsúlyt fektetni, hanem a kísérőjük öltözékére is. A férfiaknak a kiegészítők tekintetében van több választási lehetőségük. A koszorúslegények általában öltönyt viselnek. Az ing, a nyakkendő vagy a díszzsebkendő színe szokott harmonizálni a koszorúslány ruhájának színével.

Esküvői ruha az örömszülőknek

Az örömapák és örömanyák ruhájának színe sem kell, hogy fekete legyen! A fekete a gyász színe, esküvőre ha tehetik, inkább más színű ruhára essen választásuk. Az összhang itt is nagyon fontos, az örömapa kiegészítőinek színe lehetőleg harmonizáljon az örömanya ruhájának színével. A férfiak legjellemzőbb választása az öltöny, egy örömapa tekintetében sincs ez másképp. Egy csíkos vagy mintás öltöny viselete manapság nagyon népszerű és trendi. Egy örömapa is nyugodtan választhat egy kicsit különlegesebb ruhadarabot. Egy örömanyának is számos választási lehetősége van, akár színekben, akár anyagokban. Nagyon népszerűek a csipkével kombinált ruhák, vagy a nyomott mintás ruhák is. Egy örömanya is bátran használja a színek és minták adta lehetőségeket. Ha az örömszülőknek elképzelésük sincs, hogy milyen ruhát viseljenek, nyugodtan kérjenek segítséget a gyermeküktől. Minden menyasszony és vőlegény szeretné, ha esküvőjük napján szüleik is a legtökéletesebb ruhadarabokat viselnék.

Az esküvő egy örömünnep, bátran lehet színes ruhákat és cipőket felvenni egy ilyen eseményre. Érdemes többféle fazont, színt és anyagot felpróbálni mielőtt kiválasztjuk a tökéletes ruhadarabot.


Kép forrása: [link]