Esküvői tűzijáték

esküvői tűzijáték

Egy esküvő mindenkinek egy különleges alkalom. Az egyik módja annak, hogy még emlékezetesebbé tegyünk egy ilyen eseményt, a tűzijáték.

Tűzijáték

A pirotechnikai eszközök használatának szigorú szabályai vannak. Éppen ezért olyan szolgáltatót kell választani, aki ezen szabályok ismeretével rendelkezik és be is tartja azokat. A tűzijáték használata engedélyköteles tevékenység, ezt mindenképp bele kell számolni a tervezési folyamatba. Ha tűzijátékot szeretnénk az esküvőnkre, időben el kell kezdeni az engedély beszerzését, vagy olyan szolgáltatót kell választani, aki ezen engedélyeket beszerzi. Egy esküvői tűzijáték nem túl hosszú, körülbelül 5-10 perces szokott lenni. Semmiképp sem szabad nagyon hosszúra elnyújtani, hiszen akkor a vendégek megunják a produkciót.

Tűzijátékot nászajándékba is adhatunk az ifjú párnak, ilyen esetekben, ha lesz az esküvőn vőfély vagy ceremóniamester, érdemes őt megkeresni és beavatni a terveinkbe. Így a meglepetést be tudja illeszteni az este menetébe és így biztos garantált lesz a siker. Léteznek beltéren is használható „tűzijátékok”, egy-egy fontos pillanatban szikraszökőkutat lehet felragyogtatni a helyiségben.

Lézershow

A tűzijáték mellett egyre közkedveltebb a lézershow is, ami egy zenei aláfestéssel kísért fényjáték. Manapság sokan választják az tűzijáték alternatívájaként. A lézershow kültéren és beltéren is kivitelezhető, előfordulhat olyan is, hogy beépített eleme a nyitótáncnak.

Hangulatvilágítás

Egyéb hangulatvilágítási módszerek is vannak, hogy felejthetetlen élményt nyújtsunk vendégeinknek. Beltéren bátran lehet használni fényfüzéreket, fényfüggönyt, lampionokat, fényhálókat. Különböző fénytechnikákkal feliratokat, neveket vetíthetünk a falra. Az esküvői dekorációban a virágok közé vagy a székszoknyára LED-eket lehet rakni. Asztaldekorációnak lehet LED-es mécsest vagy viharlámpát is használni. Kültéri esküvőnél is számos lehetőség van a hangulatvilágításra. A fák törzseire tekert fényfüzérek, a fűben elhelyezett mécsesek és világító üvegek is különlegessé varázsolják a dekorációt.

Kívánságlámpás

Nagy népszerűségnek örvendenek a kívánságlámpások egy esküvőn. A repülő kívánságlámpások jelenleg Magyarországon be vannak tiltva, tűzvédelmi okok miatt. Ilyesmit csak akkor lehet felengedni, ha a lámpáshoz hozzá van erősítve egy madzag, amivel visszahúzható lesz a földre. Vízparti esküvők esetében azonban remek alternatívát nyújtanak az úszó kívánságlámpások, melyek használata engedélyezett.

Bármilyen tűzijátékot, lézershow-t, fényfűzért vagy lámpást is választunk esküvőnk napjára, a legfontosabb a biztonság. Ha nem vagyunk biztosak a különböző eszközök használatában, inkább bízzuk azt szakemberre! A legfontosabb, hogy se magunkban, se környezetünkben ne okozzunk kárt.


Képünk forrása: [link]