Karácsonyi esküvő

A lánykéréshez szokás a karácsonyi ünnepek fényét használni, hogy több lehessen az öröm és az ajándék, de az esküvőt kevesen tartják ilyenkor. Mégis akad, aki választja, a fahéj illatot, az adventi várakozás áhítatát és a fenyőillatú lakodalmi mulatságot. A karácsony varázslata és az esküvő izgalmai együtt biztosan emlékezetes lesznek.

A ruha, ami nem csak szépséges

A menyasszonyi ruhák döntő többségéhez fel lehet venni egy meleg harisnyát, ami jól fog jönni a jövés-menésben, a kültéri fotózás során és a fűtetlen templomban is. A (mű) szőrme boleró pedig nemcsak szép, hanem hasznos kiegészítője is a menyasszony megjelenésének. Ami fontos, hogy a menyasszony réteges öltözete amellett, hogy könnyen levehetők legyenek a melegítő darabok.

A karácsonyi- esküvői dekoráció

A karácsony a sok csillogó színes díszével kicsit giccses és a sok dekoráció az esküvők világától sem áll távol. Igyekezzünk a kettőt nem összeszorozni. Érdemes kiválasztani egy motívumot amely végigvonul a télen, adventen, karácsonyon és összekapcsoltható az esküvővel is. A dekoratőrünk bizonyára számos ötletet kínál a kivitelezéshez.

A fotózás

Ez sem olyan könnyű, mint a tavaszi, nyári időszakban. A fotós kiválasztásakor olyat érdemes keresni, aki tud olyan megoldásokat, amelyek lehetőséget kínálnak a téli fotózásra például szélvédett kültéri helyszínek vagy nagy ablakokkal rendelkező beltéri helyszínek. A korai sötétedés miatt kicsit sűrűbb a program ezért kevesebb idő szokott lenni erre is. A szertartás utáni csoportkép is expressz gyorsasággal készül, hogy ne fagyjon a didergő násznép arcára a mosoly.

Finomítások a szervezésben

Vannak események, amelyeket máshová szokás időzíteni, mint a nyári időszakban. A csokordobás például nem a templom vagy a városháza előttre való, sokkal komfortosabb, ha a nyitótánc elé időzítitek. A jókívánságokat vagy a szertartás helyszínén vagy a lagzi helyszínén az érkezéskor érdemes átadni. Ezeket a vőfély vagy ceremóniamester az előre megírt forgatókönyv alapján koordinálja.

Varázslatos hóesésben

Ha szerencsések vagyunk, akkor az időjárás is kegyes hozzánk és varázslatos hóesésben zajlanak majd az események. A táncoló hópihék a lámpafényben mesebeli hangulatot teremtenek. A menüben is megjelenhet, a téli hangulat az itallapról nem hiányozhat a forraltbor és a csemegék közül a sültgesztenye. A siker elmaradhatatlan.

A téli esküvő élményét ritkán éljük át. Ha a fentieket megfogadjuk, akkor, hogy nem csak a nagy hideg miatt lesz emlékezetes. Minden résztvevő meleg szívvel emlékszik majd vissza rá.