Kiket hívjunk meg mindenképpen az esküvőnkre?

Az násznép listájának összeállításakor rugalmasnak kell lennünk, ami a létszámot, illeti, tekintetbe kell vennünk a +1 főket is. Természetesen nem cél bárkit is megbántani azzal, hogy lehagyjuk a meghívottak listájáról, de a határt meg kell húzni valahol és ennek a legfőbb oka a piszkos anyagiak. Listánkban megemlítjük a leggyakoribb kötelező plusz egy fő meghívandókat státuszuk alapján besorolva, ahol is a lehetőséget ajánlatos megadni és persze vannak esetek ahol szívfájdalom nélkül nemet mondhatunk még a külön kérésre is. A szabály az, hogy nincs szabály és persze a kivétel erősíti.

Házasságban élők

Amikor a kollegád vagy kedves ismerődöd házas akkor ajánlatos a házastársát is meghívni még akkor is, ha te esetleg nem vagy olyan szerencsés hogy személyesen ismered. Ha jól belegondolsz, te magad sem szívesen vennél részt egy lagziban a férjed/feleséged nélkül, arról nem is szólva, hogy ez tiszteletlenség a pár felé.

Tartós kapcsolatban élők, élettársak, jegyben járók

A fenti esetekben is javasolt a választási lehetőséget meghagyni a párok számára, hogy együtt jelenhessenek meg az ominózus eseményen. Manapság sokan gondolják, úgy hogy a papír számukra teljesen lényegtelen, a kapcsolatuk azért még lehet éppen oly bensőséges és szoros, mint ha hivatalosan is megházasodtak volna.  Ha igazán őszinték akarunk lenni, a szertartások fontosak az életünkben, de a boldogságnak egyáltalán nem feltételei és a választás szabadságát mindenkinek meg kell adni.

A VIP. szakasz

Minden családban, baráti társaságban akad néhány messzire szakadt tag, aki sok száz vagy akár több ezer kilométerről utazik az esküvődre, hogy szem és fültanúja legyen a boldogságodnak. Talán a tanulás talán a jobb munka reménye vitte messzire és esetleg még a szüleid is barátodként tartják számon. Ha valóban csak miattad utazik, ilyen sokat akkor felajánlhatod neki, hogy hozhat magával partnert. 

Akiknél eltekinthetsz a plusz egy fő meghívásától:

A minden héten mással kavarók

Ha jól tudod a barátod párválasztásai tiszavirág életűek és az sem biztos, hogy a meghíváskor aktuális partnere meglesz még az esküvő időpontjában, akkor neki egy személyre szóló  meghívás éppen elegendő. Ezzel azt az esélyt is megadod neki, hogy a szingli csajok között mazsolázgasson, és ugye tudjuk, hogy az esküvői hangulat igazán kedvező az új kapcsolatok szárba szökkenéséhez. Persze ha kiderül, hogy a költségvetés kényelmesen megengedi akkor lehetsz vele nagyvonalú.

Kollegák

A munkatársakat meghívni nem mindenhol szokás, mert aki lemarad, a listáról könnyen felhúzhatja az orrát, de ha van egy mag, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolsz, akkor nyugodtan meghívhatod őket. Mivel nem rokonokról van szó itt nem kötelező meghívni a házastársakat, csak ha jónak látod. A kellemes munkatársi kapcsolat garantálja, hogy együtt remekül ellesznek majd.

A kötelező, de nem túl közeli meghívottak

A házaspárokat és a tartós kapcsolatban élőket nem igazán tanácsos a párjuk nélkül invitálni, de a határt muszáj kijelölni különösképpen, ha nem hetedhét országra szóló több száz fős lagzit tervezünk és az anyagi lehetőségeink szűkre szabottak. Előfordulhat némi sértődés emiatt, de majd elmúlik.