Esküvői meghívó átadás etikett

A leánykérés után felgyorsulnak az események és számos feladat megoldása vár rátok. az első és legfontosabb a nagy nap ideális időpontjának kiválasztása. Érdemes elég időt adni magatoknak a szervezésre, felkészülésre és ne tegyétek mindenféle más eseménytől függővé. A legfontosabb hogy a számotokra megfelelő legyen, ami nem jelenti azt, hogy nem alkalmazkodhattok senkihez, de ne próbáljatok meg mindenkinek megfelelni. Olyan időpont, ami mindenkinek tökéletes nem lesz.

Polgári vagy egyházi szertartás

Döntsétek el, hogy csak polgári szertartás lesz vagy egyházi is és persze mindezt össze kell hangolni a lagzi helyszínével. Kényelmes és takarékos megoldás, ha kis sétával megoldható hogy vendégek a szertartásról a lakodalom helyszínre jussanak.

Ha sikerült az időpontot és a helyszínt eldönteni érdemes kiválasztani és elkészíttetni a meghívót, hogy a meghívottak mielőbb értesülhessenek a jeles eseményről és meg tudják oldani, hogy jelen, lehessenek. Ha jó esküvőszervező megbízását tervezitek érdemes azt is időben felkutatni.

A meghívókat időben illik átadni

A messze akár külföldön élő vendégek miatt szokás „Save the Date” értesítést küldeni, mert az ő számukra több időre lehet szükség az utazás megszervezéséhez. A nyomtatott esküvői meghívót az esemény előtt minimum 3-4 hónappal illik átadni lehetőség szerint személyesen. Az idő ilyenkor látszólag gyorsabban telik. Azt hogy hány fővel számoljatok fontos tudni a catering vagy az étterem étel-ital rendelés szempontjából is.

A meghívó átadása után egy hónapon belül illik a meghívottaknak választ adniuk. Ettől eltérően adhatunk más időszakaszt a válaszra, ha az még nem okoz gondot a szervezésben. Válaszkártyával is gördülékenyebbé tehetjük a kommunikációt és az is sokat segíthet, ha online változatban is kiküldjük a meghívókat illetve a válaszokat is várhatjuk ezen a módon. Van egy irányzat, ami környezetvédelmi és egyéb más kényelmi szempontok alapján az online meghívót részesíti előnyben, de a személyesen szép borítékban átadott meghívó varázsát semmi mással nem lehet pótolni. Az idősebb korosztálynak, akik egyébként is ritkán van alkalma veletek találkozni néhány kedves szót váltani. Ha egy mód van, rá a lehető legtöbb meghívottat tiszteljétek meg a meghívó személyes átadásával. A kellemes beszélgetésbe finoman beleszőhetitek vagy az is lehet, hogy kérdésként el fog hangzani mit szeretnétek nászajándékba kapni.

Minden családban akad olyan beteg vagy idős rokon, aki valószínűleg az állapota miatt nem tud részt venni a nagy napotokon, de az illem azt kívánja őket is hívjátok meg. A számukra kötelező személyesen átadni a meghívót. Boldoggá teszitek őket a kedves gesztussal és azzal, hogy láthatják a boldogságotokat.

A kényes pont a plusz egy fő

A fiatal családtagok barátok között akadnak, akiknek a párkapcsolati státusza folyamatosan változó állapotban van. Nem lehet tudni a lagzi napján éppen hol fog tartani ez a dolog. A sértődés elkerülésére az a legjobb, ha minden érintett számára megadjuk a lehetőséget, hogy kísérőt hozhasson magával. Legyetek nagyvonalúak a kérdésben. Amikor viszont kiderül ki az, akit szeretne kísérőként magával hozni a kedves vendég akkor illik egyeztetni a párral szívesen látják-e. Emellett az ültetőkártyák nyomtatása miatt is mielőbb jó tudni a nevét.

Milyen adatokat kell mindenképpen tartalmaznia az esküvői meghívónak?

Az alap információk evidensek: nevek, helyszín és időpont. Az esküvő programjáról is szokás előre értesíteni a vendégeket. Ha a meghívó átadásának időpontjában még nem teljes a program akkor egy későbbi időpontban is értesülhetnek erről a vendégek.

Kérhetitek-e ami legyen a nászajándék?

A meghívó átadása remek alkalom rá hogy tapintatosan szóba hozzátok a nászajándék kérdést. Megkönnyíthetitek az ajándékozók dolgát azzal, ha egy erre specializálódott üzletben kijelölitek, miket szeretnétek és a listán szereplő ajándékok közül a vendégek kiválaszthatják pénztárcájuk és ízlésük függvényében mivel ajándékoznak meg titeket. Ezzel elejét vehetitek a sértődésnek és annak, hogy hat kenyérpiritóval induljon a közös életetek.

Nálunk még nem jellemző, de előfordul, hogy a pár jótékonysági célra ajánlja fel a nekik szánt értéket, ami lehet pénzbeni vagy tárgyi. Ennél sokkal gyakoribb hogy a pár nászajándékuk a nászútjukhoz való hozzájárulást kér. Ez mindkét fél számára nyertes pozíció. Nekünk nem kell ötletelni milyen ajándékot válasszunk, a pár pedig csodás nászútra mehet, amit a násznép hozzájárulása nélkül valószínűleg nem engedhetne meg magának. arról nem is szólva, hogy csodás életre szóló élményt kaphatnak, ami pénzben nem is mérhető.

Esküvői meghívó online

Az esküvői meghívóból azon felül, hogy nyomtatott és online verzió és is készül manapság a meghívottak státusza szerint is különbözhet. Van, akit csak a szertartáson szeretnénk látni és vannak, akiket a vacsorára is várunk. Ahogyan már tettünk róla említést a személyes meghívás a leginkább kívánatos bármilyen meghívottról is legyen szó. Ha ennek mégis vannak akadályai, akkor járható út az online meghívó és/vagy a telefonon való invitálás a nagy napunkra.

.