Menyasszonyi cipő választása

menyasszonyi cipő

A Nagy Napon viselt ruha egyik legjelentősebb kiegészítője a menyasszonyi cipő. Fontos megtalálni a legkényelmesebb cipőt, hiszen az egész nap a menyasszony lábán van. A fehér menyasszonyi ruhához a fehér, a törtfehér menyasszonyi ruhához a törtfehér, az ekrü menyasszonyi ruhához az ekrü cipő illik. Természetesen ezek a szabályok nincsenek kőbe vésve, ráadásul vannak olyanok is, akik extrémnek számító lábbelit választanak az alkalomra.

A menyasszonyi cipő

Ha valaki azt mondja menyasszonyi cipő, elsőre mindenkinek egy fehér magas sarkú cipő jut eszébe. Manapság azonban sokkal szélesebb körű választék áll a menyasszonyok rendelkezésére. Egy egyszerűbb fehér cipőt is lehet többféle díszítéssel kombinálni. Nagy népszerűségnek örvendenek a köves, gyöngyös, csipke mintás, virág mintás, masnis, arany vagy ezüst betéttel ellátott lábbelik.

Anyagukat tekintve a legkényelmesebb darabok a bőr cipők, illetve egyre kedveltebbek a selyem cipők is. Ezek a darabok a kényelem mellett hagyják szellőzni a lábat is. Nagy népszerűségnek örvendenek a lézerrel vágott bőr cipők, melyeket különböző színekkel és mintákkal kápráztatják el a menyasszonyokat. A magas sarkú cipőkhöz lehet választani zselés talpbetétet is, így még kényelmesebb lesz a viselete.

Milyen sarokmagasságot válasszunk?

Ha valaki a hétköznapokban is magas sarkú cipőt visel, bátran válasszon az esküvője napján is magas sarkút. Azonban ha valaki nem jártas a magas sarkú viselésében, érdemesebb törpe sarkú, magas talpú vagy lapos talpú cipő mellett döntenie. Tévhit, hogy a menyasszonynak magas sarkú cipőt kell viselnie! Szerencsére manapság lapos talpú menyasszonyi cipőből is nagy választék van. Ha lapos talpú menyasszonyi cipőt választunk, de mégis szeretnénk valami különlegeset, nyugodtan beszerezhetünk egy díszesebb lábbelit is. Ilyen esetekben viszont figyeljünk, hogy összhangban legyen az ékszereinkkel. Rövid menyasszonyi ruhához magas sarkú esküvői cipőt viseljünk.

Színes menyasszonyi cipők

Szinte minden menyasszony visel az esküvőjén valami újat, valami régit, valami kölcsönkapottat és valami kéket. A valami kék lehet a menyasszonyi cipő is. Egy fehér menyasszonyi ruhát is fel lehet dobni egy színes cipővel, illetve egy színes menyasszonyi ruhához is érdemes színes cipőt választani. A legkedveltebb színek a lazac, a bézs, a nude, a menta, a capuccino, a halvány lila, a halvány rózsaszín, az arany, az ezüst.

Extrém esküvői cipő

Vannak extrém stílusú menyasszonyok akik esküvőjük napján is mások számára meghökkentő cipőt választanak. Extrém választásnak számítanak a neon színű, az extra magas és platformos, a szegecses cipők. Egy laza esküvőhöz a tornacipő is megfelelő választás menyasszonyi és vőlegény cipőnek. A nyári tengerparti esküvők legtrendibb választása a lábékszerek. Ezek a lábfejet és a bokát díszítik. Egy lábékszer választása igazán egyedivé teszi a menyasszony megjelenését.

A menyasszonyi cipő vásárlásra áldozzunk időt, hisz nem könnyű feladat megtalálni a tökéletes darabot. Ha pedig megvan álmaink cipője a nagy nap előtt mindenképp „törjük” be, de csak óvatosan, nehogy baja essen.

Érdekelnek az alkalmi cipők is? Ide kattintva elolvashatod kapcsolódó cikkünket!

 


A kép forrása: [link]