Miért jó, ha van esküvői weboldalunk?

Mi legkönnyebb módja, hogy a vendégeink értesüljenek róla, hogy milyen ajándékot hozzanak, vagy inkább pénzt kérünk? A templom körüli parkolási lehetőségekről hogyan tájékoztassuk őket? Hívjuk fel őket egyenként vagy írjunk e-mailt?

Esküvői weboldal költségek nélkül

A megoldás esküvői weboldal, ami egyre inkább elterjedőben van az esküvőre készülő párok között, mert jelentősen megkönnyítheti a párok és a násznép dolgát is az esküvő körüli információk áramlásában.

Nagy előny, például ha a rokonok egymástól is távol, szétszórtan élnek és a személyes meghívó átadás nehézségekbe ütközik, sokkal több információt lehet megosztani a meghívottakkal az esküvő részleteiről, mint ami egy meghívó kapacitása.

Léteznek ingyenes megoldások is. Bármelyik ingyenes honlapkészítő oldal alkalmas lehet a feladatra. Ilyenek például a webnode vagy a wix. A legkedveltebb esküvői weboldalkészítők listája: https://www.theknot.com/content/best-wedding-websites  (angolul tudók előnyben)

Ha saját domaint választunk, annak van csupán néhány ezer forintos költsége. Amit nem spórolhatunk meg, ha saját magunk végezzük a feladatot az a ráfordított idő. Jó, ha odafigyelünk a reszponzivitásra, mobilon és tableten is jól olvasható legyen az oldalunk.

Folyamatosan frissíthetjük a tartalmat

Ha elkészültünk a feladattal kitehetünk és folyamatosan frissíthetünk minden esküvővel kapcsolatos tudnivalót. A leggyakrabban egy köszöntővel indul az oldal és a nagy nap legfontosabb eseményeivel folytatódik: Szertartások időpontjai és helyszínei, a tanúk, esküvőszervező, ceremóniamester elérhetőségei, térkép a helyszínekhez, űrlap az üzenetváltáshoz.

Ezeken túl bármi megosztható, ami valamilyen módon kapcsolódik a témához. Vannak akik blogot is írnak, amelyben leírják a megismerkedésük sztoriját a leánykérést. Képes beszámolókban mutatják meg a legénybúcsú illetve lánybúcsú emlékezetes pillanatait.

A nagy nap forgatókönyve is részletesen felkerülhet. Fotózással kapcsolatos információk, ültetési rend akár letölthető formában is. Az ajándékozással kapcsolatos kéréseket is meg lehet jelölni. Lehet közölni, hogy már mindennel rendelkeztek, ami a háztartásban szükséges és inkább a pénzt választjátok, ami a vendégek számára is kényelmes megoldás. Nem kell kitalálniuk és beszerezni az ajándékot, ha mégis ajándékokat szeretnénk kapni, akkor részletes igénylistát is adhatunk a vendégeknek linkekkel.

Visszajelző űrlap

A visszajelző űrlapon a vendégek kommunikálhatnak, visszajelezhetnek a részvételükről és feltehetik a kérdéseiket. Egy jól összeállított kérdéssorral tájékozódhatunk a meghívottak ételallergiájával kapcsolatosan, arról, hogy hányan érkeznek majd gyermekkel, megtudhatjuk a kísérők nevét az ültetőkártyákhoz. Mindezek könnyebbé teszik számunkra a szervezési feladatokat.

Az esküvői weboldal az esemény elmúltával is nagy szolgálatot tesz a fotók megosztásának lehetőségével és a köszönetünket is kifejezhetjük a résztvevők felé itt is. Akár a nászút képeit is megoszthatjuk a rokonokkal és a barátainkkal.